Η Επιτροπή Νεολαίας του Κοινωφελούς Ιδρύματος Υποτροφιών Ρόδου, Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου, σε συνεργασία με το Processwork Hub (www.processworkhub.gr) ανακοινώνουν την διοργάνωση για τρίτη χρονιά του επιμορφωτικού προγράμματος ‘Ενδυνάμωση Εκπαιδευτικών.’ Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στη Ρόδο τον Οκτώβριο 2018 και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο 2019 και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών, μέσα από μια βαθύτερη κατανόηση του ρόλου τους μέσα στο σχολικό σύστημα, και την ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας και ηγεσίας. Το πρόγραμμα ξεκινά με ένα εισαγωγικό σεμινάριο, και συνεχίζεται με δουλειά στην ολομέλεια και δουλειά σε μικρές ομάδες ομότιμων, αξιοποιώντας το εγχειρίδιο ‘Ενδυνάμωση Εκπαιδευτικών’. Οι συναντήσεις της ολομέλειας γίνονται με τη στήριξη συντονιστριών. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται περίπου έξι μήνες μετά το εισαγωγικό σεμινάριο, με μια μέρα ενσωμάτωσης και αξιολόγησης.

Συντονίστριες προγράμματος: Αλεξάνδρα Βασιλείου, Ph.D. & Ιωάννα Βελαλή, Μ.Α.

Οι συμμετέχοντες…

  • θα ανακαλύψουν τις προσωπικές τους δυνάμεις (εγγενείς στη βασική κατεύθυνση και τα οράματα τους) και πως μπορούν να εμπλουτίσουν τη δουλειά τους και να κάνουν το έργο τους πιο εύκολο
  • θα αναπτύξουν μια εσωτερική στάση που τους δίνει τη δυνατότητα να ηγούνται αναλαμβάνοντας δράση από μια θέση δύναμης και να αντιμετωπίσουν συγκρούσεις και εντάσεις με δημιουργικούς τρόπους
  • θα εμπνευστούν να συνεχίσουν τη προσωπική τους ανάπτυξη ως εκπαιδευτικοί

 

Διάρκεια προγράμματος: (Οκτώβριος 2018 – Απρίλιος 2019) Το σεμινάριο ξεκινά τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019. Η συνολική διάρκεια του σεμιναρίου είναι 40 ώρες. Από αυτές οι 20 ώρες γίνονται στην ολομέλεια και οι 20 σε μικρές ομάδες που συναντιόνται στο χρόνο ανάμεσα στις ολομέλειες, σε δικό τους τόπο και χρόνο.

Κόστος: Δωρεάν συμμετοχή για τους εκπαιδευτικούς. Το Κοινωφελές Ίδρυμα Υποτροφιών Ρόδου Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου θα καλύψει τα έξοδα συμμετοχής για 30 εκπαιδευτικούς της Ρόδου.

Χώρος διεξαγωγής: στα γραφεία του Ιδρύματος Υποτροφιών Ρόδου, Γρηγορίου Λαμπράκη 12-14, Ρόδος

Εγγραφές: αποστολή της δήλωσης συμμετοχής ταχυδρομικά ή με email.

Οι εγγραφές για το πρόγραμμα θα γίνουν με σειρά προτεραιότητας. Όταν συμπληρωθούν οι πρώτες 30 θέσεις στο πρόγραμμα θα δημιουργηθεί λίστα αναμονής. Δέκα ημέρες πριν την πρώτη συνάντηση θα ειδοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στη λίστα αναμονής αν ελευθερωθεί θέση στο σεμινάριο. Βεβαίωση συμμετοχής για το σεμινάριο θα δοθεί μόνο μετά τη συμμετοχή στο σύνολο των συναντήσεων του προγράμματος.

Προθεσμία υποβολής Δήλωσης Συμμετοχής: Εγγραφές από 10/9/18 έως 21/9/2018

Δήλωση συμμετοχής στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:

e-mail: el.zifias@gmail.com

Κοινωφελές Ίδρυμα Υποτροφιών Ρόδου Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου

κ. Ελευθέριος Ζήφιας

Τηλ. 22410 34056

Κιν. 6987 213 068

www.estamatiou.gr

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα:

Αλεξάνδρα Βασιλείου, Ph.D.

endynamosi@gmail.com

www.teachersempowered.gr