Υπεγράφη την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018, από το Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, η σύμβαση κατασκευής του έργου «Αποκατάσταση οδοστρωμάτων οδού Ιπποτών, στη Μεσαιωνική πόλη (Α΄Φάση)», μεταξύ του Δήμου Ρόδου και του ανάδοχου εργολάβου Σάββα Μακρή και ΣΙΑ Ε.Ε.

Πρόκειται για την πρώτη φάση εργασιών, που αφορά εργασίες αποκατάστασης πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού Ιπποτών, από την πλατεία Μουσείου (Μεγάλου Αλεξάνδρου) μέχρι την πλατεία Κλεοβούλου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 90.000 ευρώ και η χρηματοδότηση του γίνεται από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου.

Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη που συνέταξε η Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης, προτείνεται η παρέμβαση στα πεζοδρόμια με λίθους μαρμάρινους διαφόρων διαστάσεων που είναι ταιριασμένοι μεταξύ τους. Η αποκατάσταση των πεζοδρομίων θα γίνει τμηματικά από τον ένα εγκάρσιο αρμό στον άλλο, αφού πρώτα αριθμηθούν, φωτογραφηθούν και καταγραφούν οι λίθοι, θα επανατοποθετηθούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Η δεύτερη φάση εργασιών περιλαμβάνει την αποκατάσταση του συνόλου του πλακόστρωτου της πολυσύχναστης οδού.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος ανέφερε τα ακόλουθα: «Παρότι καθυστερεί από το Υπουργείο Πολιτισμού η Προγραμματική Σύμβαση για την Μεσαιωνική Πόλη, ο Δήμος αξιοποιεί όλα τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα και διαθέτει ιδίους πόρους για παρεμβάσεις βελτίωσης της Μεσαιωνικής Πόλης. Οι εργασίες επιβάλλεται να εκτελεστούν μέσα στους χειμερινούς μήνες, ώστε να μην εμποδίζεται η επισκεψιμότητα των μοναδικών μνημείων. Άμεσα θα προχωρήσει και ο διαγωνισμός για την εργολαβία της τοποθέτησης πλακόστρωτων για τη δημιουργία δικτύου Α.Μ.Ε.Α. στην Μεσαιωνική Πόλη προϋπολογισμού 650.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Ειδικό Πρόγραμμα Επενδύσεων και  ακολουθεί εργολαβία αποκατάστασης πλακόστρωτων και χαλικόστρωτων».