Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Πόλη της Ρόδου θα υποδεχτεί μια σημαντική καλλιτεχνική και εκπαιδευτική δράση που με πρωτοβουλία του της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ρόδου  διοργανώθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2016 στο νησί μας, κατά την διάρκεια των εργασιών της διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, ως πιλότος για την ένταξη της στο τελικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Μια διοργάνωση που ενώ τα προηγούμενα χρόνια γινόταν σε άλλες χώρες της Ευρώπης (Ισπανία – Ιταλία), με επιμονή κι αγάπη από τους διοργανωτές και με αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου, αγκαλιάστηκε και έγινε πλέον θεσμός στην Ελλάδα-στη Ρόδο, σύμφωνα με την δέσμευση του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου και του Αντιδημάρχου κ. Τέρη Χατζηϊωάννου για την υλοποίηση μέρους του προγράμματος του φακέλου υποψηφιότητας.

Φέτος με την συμβολή και άλλων φορέων του νησιού, πραγματοποιείται πιο εμπλουτισμένο με πολύ περισσότερες συμμετοχές παιδιών από την Ρωσία αλλά και από τη Ρόδο, αναμένοντας ακόμα μεγαλύτερη τη συμμετοχή του κοινού που το τίμησε τα δυο προηγούμενα χρόνια.

Πρόκειται για το Διεθνές Καλλιτεχνικό υπερθέαμα Treasure of Hellas που ιδρύθηκε από την Ακαδημία Τεχνών και Εκπαιδευτικών Καινοτομιών της Μόσχας και περιλαμβάνει διαγωνισμούς (θεάτρου, χορού κλασσικού –παραδοσιακού, τραγουδιού- όπερας-τζαζ, και παραδοσιακών οργάνων), εργαστήρια και εκδηλώσεις.

Στο διαγωνιστικό τμήμα και στις εκδηλώσεις συμμετέχουν τοπικές σχολές χορού αλλά και μικροί καλλιτέχνες τραγουδιού και μουσικών οργάνων με τη συμμετοχή και του Μουσικού Σχολείου της Ρόδου κά.

Στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν γνωστοί επαγγελματίες καλλιτέχνες της Ρωσίας αλλά και της Ρόδου.

Οι δράσεις ξεκινούν στις 25 Οκτωβρίου με τα διαγωνιστικά μέρη στα κινηματοθέατρα Ρόδον και Δημοτικό και θα κλείσουν με το μεγάλο γκαλά στις 28-10 στο θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου.