Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, χθες Δευτέρα 1η Οκτωβρίου είχε συνάντηση εργασίας με την Ένωση Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Ρόδου στο πλαίσιο της δημιουργικής συνεργασίας που ξεκίνησαν για την αντιμετώπιση ζητημάτων που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας της Μεσαιωνικής Πόλης.

Στη συνάντηση που έγινε με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Πολιτισμού και Μεσαιωνικής Πόλης Τέρη Χατζηιωάννου, οι Νέοι Δικηγόροι θέλοντας να συνδράμουν εθελοντικά το έργο του Δήμου, διερεύνησαν το ισχύον καθεστώς νομοθεσίας και τα όποια ζητήματα προκύπτουν σε σχέση με την πάταξη της άγρας πελατών και της κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.

Μετά από εργασία μηνών, κι αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου τους παρείχαν κάθε πληροφορία, οι ασκούμενοι δικηγόροι κατέθεσαν στο Δήμαρχο Ρόδου γνωμάτευση με προτάσεις οι οποίες ως κοινή συνισταμένη έχουν την επιπλέον ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών και την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου και για τα δύο αυτά ζητήματα.

Ο κ. Χατζηδιάκος, ευχαρίστησε τους συναδέλφους του δικηγόρους για την αξιόλογη νομική εργασία που κατέθεσαν και δήλωσε ότι οι κοινωνικές συμμαχίες ενισχύουν το έργο της δημοτικής αρχής η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαβούλευσης εντός του Οκτώβρη για θέματα όπως: το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, η αξιοποίηση της Νέας Αγοράς, η επαναλειτουργία του Ήχος και Φως, ο ξυλοπεζόδρομος στην παραλιακή ζώνη και η ανάπλαση ολόκληρης της περιοχής και τους κάλεσε να καταθέσουν τις απόψεις τους στη διαδικασία διαβούλευσης.

«Συνεχίζουμε να έχουμε στενή συνεργασία με κοινωνικές ομάδες και φορείς με κοινό στόχο την ανάδειξη της Ρόδου και την επίλυση χρόνιων προβλημάτων» δήλωσε ο Δήμαρχος.