Αρχική Ρόδος Εκπαίδευση Λειτουργία Χορωδιακών συνόλων, για παιδιά και ενήλικες, από το ΔΟΠΑΡ

Λειτουργία Χορωδιακών συνόλων, για παιδιά και ενήλικες, από το ΔΟΠΑΡ

0

Γιατί η αγάπη για τη μουσική «διδάσκεται!»

Α! τμήμα: ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΡΟ ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ.

Το τμήμα αυτό λειτουργεί κάθε Σάββατο 11.30 π.μ. με 12 το μεσημέρι και υποδέχεται παιδιά από 2,5 χρ. έως 5 χρονών.

Εδώ τα παιδιά, με τραγούδια, κίνηση, παιχνίδι, εισάγονται στον όμορφο «κόσμο» της μουσικής και μαθαίνουν να αγαπούν τη μουσική.

Στο τμήμα αυτό, γονείς και άλλα μέλη της οικογένειας συμμετέχουν στις μουσικές δραστηριότητες και μοιράζονται με τα παιδιά τη χαρά των τραγουδιών, μέσα σ’ ένα ευχάριστο μαθησιακό περιβάλλον, με γνωστική και συναισθηματική αξία.

Β! τμήμα: ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ.

Αυτό το τμήμα λειτουργεί κάθε Σάββατο 6.00 μ.μ. με 6.45 μ.μ. και υποδέχεται νέα μέλη ηλικίας από 6χρ. (Α! Δημοτικού) έως και 11 χρονών (Στ! Δημοτικού).

Η συμμετοχή των γονέων στα μαθήματα αυτά, αν και προαιρετική, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική στο να δούμε τη μουσική να λειτουργεί ως «συνδετικός κρίκος της οικογένειας», όποια μορφή κι αν έχει η οικογένεια.   

Γ! τμήμα: ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ (ΕΝΗΛΙΚΩΝ) ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ (τμήμα υποδοχής νέων μελών)

Λειτουργεί κάθε Δευτέρα 8.00 μ.μ. με 8.45 μ.μ.. Για τη συμμετοχή δεν απαιτούνται  μουσικές γνώσεις ή ιδιαίτερες φωνητικές ικανότητες καθώς οι συμμετέχοντες αποκτούν σταδιακά- κατά τη διάρκεια των εβδομαδιαίων προβών – τα απαραίτητα εφόδια για να ενταχθούν στο συναυλιακό τμήμα της Πειραματικής Χορωδίας.

Και τα τρία τμήματα δέχονται νέα μέλη όλο το χρόνο, στην αίθουσα των Δημοτικών Χορωδιών που βρίσκεται στο Μανδράκι πίσω από το Δημαρχείο. Τηλέφωνα για πληροφορίες: 697 6968055 και 22410-27427 (εσωτ. 9  Γραφείο Προέδρου).

Διδασκαλία: Γιώργος Σακελλαρίδης, διδάκτωρ μουσικής παιδαγωγικής.