Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης  Χατζηδιάκος, με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτας των Προνοιακών Δομών του Δήμου, ευχαρίστησε θερμά το προσωπικό για τον άοκνο αγώνα του για τη στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού.

Οι κοινωνικές δομές του Δήμου Ρόδου, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, απολαμβάνουν τη στήριξη και την εμπιστοσύνη, όχι μόνο της Δημοτικής Αρχής, αλλά όλων των παρατάξεων και όλης της κοινωνίας, ενώ αντιπροσωπεύουν το σύνολο του κοινωνικού προσώπου όχι μόνο του Δήμου, αλλά ολόκληρου του κράτους.

Ο κος. Χατζηδιάκος ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας, και της ΑΜΚΕ του Δήμου Ρόδου, γιατί εν μέσω σοβαρής οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, δεν υπήρξε ούτε ένας πολίτης που ζήτησε τη βοήθεια των δομών του Δήμου και αυτές δεν ανταποκρίθηκαν. Τα ΚΗΦΗ, το ΚΑΠΗ, το «Βοήθεια στο Σπίτι», το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών, το Κέντρο Κοινότητας, οι Παιδικοί Σταθμοί, το Συσσίτιο, τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, καθημερινά έρχονται σε επαφή με τις ασθενέστερες ομάδες συμπολιτών μας στηρίζοντας τη κοινωνική συνοχή της πόλης μας.

Οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Ρόδου διαχρονικά πρωτοπορούσαν. Πρώτη η Ρόδος εξασφάλισε ευρωπαϊκά προγράμματα για τη στήριξη των αδυνάτων και σήμερα πρωτοπορούμε για άλλη μια φορά, έχοντας αναπτύξει ένα δίκτυο αλληλεγγύης με 48 φορείς και εθελοντικές οργανώσεις, το οποίο διασφαλίζει δίχτυ κοινωνικής προστασίας, μια πρωτοβουλία που εντός του 2018 βραβεύτηκε από τον ΟΟΣΑ.

«Είμαστε εδώ για την Τρίτη Ηλικία, για τους αναξιοπαθούντες, τα ΑμΕΑ, τις μητέρες μικρών παιδιών, τις γυναίκες, είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε την έμφυλη βία, να ενισχύσουμε τον κοινωνικό ιστό, να μην υπάρχει πεινασμένος. Είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε ότι όλοι οι συμπολίτες μας θα βρουν στο Δήμο τη στήριξη για να συνεχίσουν την καθημερινότητά τους με ψηλά το κεφάλι» δήλωσε ο Δήμαρχος.

Με τη συμμετοχή της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Άννας Ζωάννου, του Προέδρου της ΑΜΚΕ Σωτήρη Πετράκη, του Στράτου Καρίκη επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, της πρώην βουλευτού Τσαμπίκας Ιατρίδη, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των διοικητικών συμβουλίων ο δήμαρχος ευχήθηκε σε όλους τους υπαλλήλους των Δομών του Δήμου καλή δύναμη, προκειμένου να συνεχίσουν το δύσκολο αγώνα τους, υποσχόμενος ότι ο ίδιος και η Δημοτική Αρχή θα τους παρέχουν καθημερινή στήριξη.