Με το νέο προεδρείο της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δωδεκανήσου συναντήθηκε σήμερα (Τρίτη) ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και συζήτησε μαζί του τις κοινές δράσεις και τη διευκόλυνση του έργου των 600 προσκόπων της Ρόδου.

Το δήμαρχο επισκέφτηκαν ο Κυριάκος Μητρόπουλος Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Δωδεκανήσου, μαζί με τον αναπληρωτή Μιχάλη Τσαμπικάκη καθώς και τη Μίκα Στεργάκη, πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης της Περιφέρειας Προσκόπων.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ενίσχυση της συνεργασίας σε δράσεις που στόχο έχουν τη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος αξιών με στόχους και οράματα του προσκοπικού Κινήματος ενώ εξετάστηκαν μία προς μία οι προοπτικές για την εγκατάστασή τους σε δημοτικά ακίνητα, σε όλη την έκταση του νησιού της Ρόδου.

Μεταξύ αυτών εξετάστηκε η προοπτική παραχώρησης χώρων στον Προφήτη Ηλία, στα Κολύμπια, στο Χαράκι, στο Φαληράκι, στη Σορωνή και αλλού ώστε όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο δήμαρχος «οι εξακόσιοι πρόσκοποι να γίνουν χίλιοι».

Στο ίδιο πλαίσιο ενίσχυσης της λειτουργίας των προσκόπων θα εκπονηθεί μελέτη για τη συντήρηση του κτηρίου στην Πλατεία Ακαδημίας προκειμένου να αποκατασταθούν προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.