Ο τομέας της «Υγειονομικής Κάλυψης του 6ου Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου Ρόδου την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, είναι ένας από τους ιδιαίτερα σημαντικούς που απασχολεί την Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης.

Η εμπλοκή χιλιάδων αθλητών και φιλάθλων στην κορυφαία αθλητική γιορτή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, υποχρεώνει την Επιτροπή να οργανώσει με τον καλύτερο τρόπο αυτή την ενότητα.

Για τον λόγο αυτό, υπάρχει «ανοιχτή γραμμή» την Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, που θα είναι σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο. Επικεφαλής θα είναι ο Διευθυντής της κ. Μιχάλης Σοκορέλος και μαζί του θα είναι οι επίσης ορθοπεδικοί της Κλινικής κ. Νίκος Άντερσεν, Μάριος Κλωνάρης και Μιχάλης Χριστοδούλου.

Στο ιατρικό τημ θα είναι και η καρδιολόγος κα. Ειρήνη Μπουρνή και η πνευμονολόγος κα. Σοφία Αναστασίου.

Στην υγειονομική κάλυψη θα είναι ακόμη και ειδικές Εθελοντικές ομάδες και συγκεκριμένα, οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού και μέλη του Δημοσίου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) Βοηθών Νοσηλευτών του Γ.Ν. Ρόδου. Επίσης, θα υπάρχουν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, όπως και ασθενοφόρο της ΕUROMEDICA.

Τελευταία ημερομηνία εγγραφών για τους αγώνες 5 χλμ., 10 χλμ. και 1.000 μ. για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων, ορίζεται η Δευτέρα 8 Απριλίου 2019.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

-07:30 Μαραθώνιος Εκκίνηση Πλατεία Ελευθερίας

-07:30 Ημιμαραθώνιος Εκκίνηση Πλατεία Ελευθερίας

-07:40 Αγώνας δρόμου 10.000μ  Εκκίνηση Πλατεία Ελευθερίας

-11:50-11.52: Αγώνας δρόμου 5.000μ  Εκκίνηση Πλατεία Ρίμινι (Ήχος και Φως)

-13.00 Παιδικός  Αγώνας  1.000μ. Εκκίνηση Πλατεία Ελευθερίας

 

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου, καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κι έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

Μεγάλος Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ. Επίσημος Αερομεταφορέας του Διεθνούς Μαραθωνίου της Ρόδου είναι η Aegean Airlines η οποία προσφέρει 20% έκπτωση στα εισιτήρια όλων των δρομέων, προς Ρόδο, από όλους τους Ελληνικούς και ευρωπαϊκούς προορισμούς που περιλαμβάνονται στο πτητικό της πρόγραμμα. H Blue Star Ferries, είναι Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών και παρέχει 50% έκπτωση στους επιβάτες και 30% στα οχήματα που

θα ταξιδέψουν με τα πλοία της για τη Ρόδο, από τον Πειραιά, την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Σύρο.

Ονομαστικός χορηγός του αγώνα των 5 χλμ. ο όμιλος Η Hotels collection. Tα Atrium Hotels είναι χορηγός εθελοντισμού και το Rodos Palace χορηγός του παιδικού αγώνα. Το Mitsis Grand Hotel είναι ο χορηγός φιλοξενίας και οι μεγάλοι χορηγοί συμπληρώνονται με το ξενοδοχείο Sunrise & την Adidas.

Το Best Western Plaza φιλοξενεί και φέτος την γραμματεία του αγώνα. Το πράσινο αποτύπωμα του αγώνα το εξασφαλίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κοσμοκάρ-Ξενάκης ΑΕ/ASEM.

Οι δρομείς ξεδιψούν με το νερό της ΒΑΠ Κουγιός, ενώ τον αγώνα στηρίζουν για άλλη μια φορά η στοιχηματική ιστοσελίδα interwetten, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, τα ελληνικά καλλυντικά Garden of Panthenols, η εταιρεία Καύκας, η ΔΕΡΜ.Α.Ε., το ξενοδοχείο Σεμίραμις και η Άμστελ free. Χορηγός ψηφιακής προβολής του αγώνα είναι φέτος η εταιρεία marketing Dingo και χορηγός προβολής του αγώνα στο εξωτερικό ο ΑΝΤ1 Satellite.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://rhodesmarathon.gr

Facebook:  https://www.facebook.com/roads2rhodes

Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes

Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ