Θύμησης βλέμμα

0
Θύμησης βλέμμα

Η μνήμη, ως πολυ-αισθητηριακή εμπειρία.

Η ομάδα Γέφυρα σας προσκαλεί στην έκθεσή μας που θα πραγματοποιηθεί στην Οπλοθήκη De Milly (Πλατεία Σύμης, έναντι ΔΕΗ) στις 20-24 Ιουνίου 2019.

Ανοιχτή στο κοινό στις 11:00-13:00 και 18:00- 21:00

«Αόρατοι άνθρωποι, πνιχτοί ψίθυροι, αχνές ανάσες… Τι είναι άραγε πραγματικό, τι είναι φάντασμα του ονείρου; Εγώ θα σας πω… Όλα είναι μνήμες μιας άλλης εποχής, που ζωντανεύουν σε κάθε ανάσα που παίρνεις, σε κάθε λέξη που λες, στο φως που ανατέλλει… Όλα είσαι εσύ, όλα είμαι εγώ! Όλα όσα έζησα περιμένουν καρτερικά σε μια γωνιά μέχρι να ξεπηδήσουν μέσα από μια μυρωδιά, ένα άγγιγμα, ένα τραγούδι…»

Με σύνθημα «κλείσε τα μάτια για να δεις» η έκθεση προσδοκά να παρασύρει τον επισκέπτη σ’ ένα ταξίδι σε σημαντικούς σταθμούς για τη ζωή κάθε ανθρώπου, όπως τα παιδικά χρόνια, ο πρώτος έρωτας, η μητρότητα, το γήρας… Με τα μάτια κλειστά, ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να βιώσει μια μοναδική εμπειρία που θα εμπλέκει όλες τις αισθήσεις (αφή, όσφρηση, γεύση, ακοή) εκτός από την όραση.

Οι μνήμες μιας γυναίκας γίνονται μουσικές αφηγήσεις, απτικά έργα τέχνης, γεύσεις και μυρωδιές… Σκοπός της πολυ-αισθητηριακής έκθεσης είναι ο επισκέπτης να βιώσει μια ιστορία χωρίς να την βλέπει, δημιουργώντας έτσι τις δικές του εικόνες, ξυπνώντας τις δικές του μνήμες!

Φορείς συνδιοργάνωσης της έκθεσης είναι ο Σύλλογος Ατόμων Με Αναπηρία Ρόδου (ΣΑΜΕΑ), η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Ρόδου (ΚΕ.Φ.ΑΠ. πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ), το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίοδος», η Εταιρεία Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών & Ενηλίκων Πανάκεια και το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου-ΔΟΠΑΡ.

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Με εκτίμηση τα μέλη της ομάδας,

Νάντια Σαρρή- δασκάλα Ειδικής Αγωγής

Νίκος Χατζηκαλημέρης- τυπογράφος

Αργύρης Κόσκορος- βιβλιοθηκονόμος/φιλόλογος

Νίκος Κατσάνος-μουσικός

Άρης Μακρής- δάσκαλος Ειδικής Αγωγής

Θάλεια Οικονόμου- μαθηματικός

Χρυσόστομος Τάκας- δάσκαλος Ειδικής Αγωγής