Ο απολογισμός του έργου από την απερχόμενη πρόεδρο Βεατρίκη Σέρβου

Η κα Εύη Κατσαρά ανέλαβε την προεδρία του Ομίλου Inner Wheel Ρόδου μετά από την επιτυχή θητεία που είχε η κα Βεατρίκη Σέρβου.

Στον απολογισμό που έγινε, στη σεμνή τελετή που διοργανώθηκε, τα συναισθήματα εναλλάσσονταν με τις συγκινήσεις, τις αναμνήσεις και την προσφορά των μελών του Ομίλου τη διετία 2017-2019.

Η απερχόμενη πρόεδρος κα Βεατρίκη Σέρβου, μιλώντας στους παρευρισκόμενους υπογράμμισε ότι αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανη που ανήκει στον Όμιλο Inner Wheel Ρόδου, έναν Όμιλο που μετράει πλέον πενήντα δύο χρόνια κοινωνικής και φιλανθρωπικής δράσης. Τόνισε ότι στόχοι των Ομίλων Inner Wheel είναι η προσφορά στον συνάνθρωπο και την κοινωνία ανεξαρτήτως διακρίσεων, η ανάπτυξη πραγματικής φιλίας μεταξύ των μελών μέσω αλληλογραφίας, ανταλλαγής επισκέψεων, συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων και η προώθηση της διεθνούς κατανόησης με την προσπάθεια απεγκλωβισμού από τα στενά προσωπικά όρια του κάθε μέλους και την προσέγγιση στα προβλήματα των συνανθρώπων μας.

Ευχαρίστησε όλους τους επιχειρηματίες, τους ξενοδόχους του νησιού και όλους τους φίλους και τις φίλες του Ομίλου, που στήριξαν ουσιαστικά το έργο του Ομίλου τη διετία αυτή και προσέφεραν πολλά στους σκοπούς του. Ευχαρίστησε επίσης όλα τα μέλη του Ομίλου, που αυτά τα δύο χρόνια στάθηκαν δίπλα της, στηρίζοντάς την με κάθε τρόπο. Τέλος ευχαρίστησε τους συναδέλφους της, την πολιτική της προϊσταμένη και την οικογένειά της για την έμπρακτη στήριξή τους αυτές τις δύο χρονιές. Η συλλογική προσπάθεια όλων είχε ως αποτέλεσμα να υλοποιηθούν δράσεις ουσιαστικές και αποτελεσματικές για την τοπική κοινωνία.

 

Το νέο διοικητικό συμβούλιο

Το νέο διοικητικό συμβούλιο που αναδείχθηκε για την Inner Wheel-ική χρονιά 2019-2020 είναι το εξής:

Πρόεδρος :                                          Kατσαρά Ευγενία

Αντιπρόεδρος :                                    Πάλμου Ρίκα

Προ  Πρόεδρος :                                  Σέρβου Βεατρίκη – Καλλιόπη

Γραμματέας :                                       Βελιάδη Ανθούλα

Ταμίας :                                               Μοσχή Χριστίνα

Κοσμήτορες :                                       Frattini  Daniela, Χαλικιά Ειρήνη

Οργανώτρια Δημοσίων Σχέσεων:        Σαρίκα Μαρία

Υπεύθυνη Εκδηλώσεων:                     Δαλιάνη Δέσποινα

Εκδότρια –  Ανταποκρίτρια                  Φουρτούνη Μαριέττα

Υπεύθυνη Internet :                           Νικολιδάκη Μαρία

Μέλη:                                                  Καμπουροπούλου  Ανθούλα, Υψηλάντη Ισμήνη,

Αναστασιάδη Λίλη

Εκπρόσωποι Περιφέρειας :                 Ατσίδη Φένια, Καραολάνη Ανθούλα

Προ Διοικητές:                                    Χατζάκη Ειρήνη, Σπανού Φαίδρα

 

Η νέα πρόεδρος κα Εύη Κατσαρά, στην ομιλία της εξέφρασε τις ευχαριστίες της στα μέλη του Ομίλου για την τιμή που της έκαναν και συνεχάρη την απερχόμενη πρόεδρο κα Βεατρίκη Σέρβου για την προσφορά και το θαυμάσιο έργο της.

«Το σύνθημα του διεθνούς Inner Wheel για τη χρονιά 2019-2020, «Together we can»  – σημείωσε η νέα πρόεδρος – ας  γίνει η ευχή μου για κάθε μέλος και κίνητρο για προσωπική εξέλιξη και αυτό βελτίωση. Το ερώτημα που τίθεται εδώ είναι με ποιόν τρόπο μπορούμε να το πετύχουμε.

Μπορούμε μέσα από τη γνώση, μέσα από την ενεργή συμμετοχή στον Όμιλο. Με εργασία λοιπόν εξελισσόμαστε, μαθαίνουμε περισσότερα για την ιστορία του Inner Wheel, εγκαταλείπουμε τα στενά πλαίσια του εγώ μας για να υπηρετήσουμε το εμείς με όραμα και ευαισθησία.

Γινόμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας ενώ παράλληλα προβάλουμε με τον καλύτερο τρόπο τον Όμιλό μας.

Το σύνθημα της νέας χρονιάς πώς το αντιλαμβανόμαστε;

Το εμείς, ή αλλιώς η ένωση των δυνάμεών μας, μπορεί να φέρει αναρίθμητα οφέλη.  Η συνεργασία ανοίγει τον δρόμο της επιτυχίας. Η ένωση και η εργασία για έναν ανιδιοτελή σκοπό είναι αγάπη. Αγάπη για τον εαυτό μας, για τον συνάνθρωπο. Το εμείς προάγει τη διαρκή φιλία των Ομίλων όλου του κόσμου, βάζει θεμέλια και κατευθύνει τους σκοπούς και τους στόχους όλων των Ομίλων προς μία κατεύθυνση.

Να ΄μαστε λοιπόν, ενωμένες, αποφασιστικές και πιο δυνατές να αγωνιστούμε για τα  ανθρώπινα δικαιώματα, για την επίτευξη της ειρήνης, να σταθούμε ενάντια στη φτώχεια και τις ασθένειες»

 

Ο απολογισμός τους έργου

Οι δράσεις του Ομίλου Inner Wheel Ρόδου για τη διετία 2017-2019, συνοψίζονται στα εξής:

 • Παραδόθηκαν τρόφιμα στον Δημοτικό Οργανισμό Πρόνοιας του Δήμου Ρόδου.
 • Διοργανώθηκε εκδήλωση στο ξενοδοχείο Amathus Hotel & Elite Suites by Amathus, στο πλαίσιο του εορτασμού των πενήντα ετών λειτουργίας του Ομίλου.
 • Παραδόθηκε ένας σύγχρονος φορητός ηλεκτροκαρδιογράφος στην Παιδιατρική Κλινική του Περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου.
 • Δόθηκαν παιχνίδια και ρούχα στην Παιδιατρική Κλινική του Περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου.
 • Πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Mediterranean το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Ομίλου για το έτος 2017 που αποτελεί θεσμό στα δρώμενα των εορτών στη Ρόδο. Τα έσοδα του bazaar διατέθηκαν για την αγορά ενός ιατρικού μηχανήματος για τη Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου και για την εξ΄ ολοκλήρου προσφορά του χριστουγεννιάτικου γεύματος αλληλεγγύης στο Συσσίτιο του Δήμου Ρόδου.
 • Παραδόθηκε ένας ηλεκτροκαρδιογράφος τελευταίας τεχνολογίας στη Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου.
 • Στηρίχθηκαν οικονομικά συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σημαντικά θέματα υγείας.
 • Παραδόθηκε στη Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου ένα σύγχρονο ιατρικό μηχάνημα εξέτασης λεχώνων και νεογνών με μόνιτορ σε τροχήλατη βάση μάρκας EDAN που χρησιμοποιείται σε λεχώνες για τη μέτρηση της πίεσης και του οξυγόνου, για καρδιογράφημα στις λεχώνες και με ειδικά ηλεκτρόδια, για καρδιογράφημα στα νεογνά.
 • Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το Χριστουγεννιάτικο Bazaar για το έτος 2018 στο ξενοδοχείο Mediterranean.
 • Παραδόθηκαν στο Συσσίτιο του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας του Δήμου Ρόδου όλα τα απαιτούμενα τρόφιμα για το χριστουγεννιάτικο γεύμα αλληλεγγύης για εκατό ογδόντα άτομα.
 • Παραδόθηκε στη Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου ένας υπερσύγχρονος καρδιοτοκογράφος μάρκας EDAN E9 Express.
 • Αγοράστηκαν τα εισιτήρια και πληρώθηκε το ξενοδοχείο για δύο παιδιά με ειδικές ανάγκες από το Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήριο Ρόδου για τη συμμετοχή τους στο μαθητικό φεστιβάλ Ραδιοφώνου που διεξήχθη τον Απρίλιο του 2019 στον Βόλο.
 • Παραδόθηκαν στην Ογκολογική Κλινική του Περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου δύο αντλίες έγχυσης για χημειοθεραπείες οι οποίες ήταν απολύτως αναγκαίες για την άρτια λειτουργία του τμήματος.
 • Παραδόθηκαν στην Παιδιατρική Κλινική του Περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου είδη ιματισμού, παιδικά ρούχα και παιχνίδια.
 • Πραγματοποιήθηκαν απλές συνεστιάσεις του Ομίλου σε εστιατόρια και σε ξενοδοχεία της πόλης μας.