Τη σύμφωνη γνώμη της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνικών Αθλητικών Έργων και Υποδομών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την κατασκευή δύο νέων αθλητικών έργων στη Ρόδο, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες Δήμων», έλαβε η πρόταση του Δήμου Ρόδου, σύμφωνα με το υπ. αριθ. 08/07/2019-354066 απαντητικό έγγραφο του τμήματος Μελετών Αθλητικών Έργων και Παρακολούθησης Υλοποίησης Προγραμμάτων.

Ειδικότερα εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για υποβολή στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» της πράξης που αφορά τα δύο κύρια υποέργα:

  1. «Ανακατασκευή χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο Ιαλυσού, Δήμου Ρόδου», με προϋπολογισμό 383.870.97 ευρώ (πλέον 92.129.03 ΦΠΑ) και
  2. «Δημιουργία γηπέδων 5Χ5 – αποκατάσταση κτιρίου αποδυτηρίων και νέα περίφραξη προπονητηρίου Αγίου Αποστόλων», συνολικού προϋπολογισμού 322.580.65 ευρώ (  πλέον 77.419.35 ΦΠΑ).

«Ανταποκριθήκαμε σε κάθε πρόσκληση επενδυτικού προγράμματος και εξασφαλίσαμε αναγκαίους πόρους, για την βελτίωση μεταξύ άλλων και βασικών αθλητικών υποδομών του δήμου μας, που είναι σημαντικές για την ποιότητα ζωής των πολιτών μας και τη στήριξη των τοπικών αθλητικών συλλόγων (Ρόδος, Ιάλυσος) που αγωνίζονται σε εθνικές κατηγορίες» τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, αναφορικά με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου για τη χρηματοδότηση με το συνολικό 706.450 ευρώ των δύο νέων αθλητικών έργων σε Αγ. Αποστόλους και Ιαλυσό.