Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μονολίθου ‘’ΝΕΑ ΖΩΗ’’ διοργανώνει για 12η συνεχή χρονιά τη γιορτή του Γεωργού και Κτηνοτρόφου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Ιουλίου, στον προαύλιο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου Μονολίθου στις 20:00.

Η γιορτή θα ξεκινήσει με χαιρετισμό από γεωπόνο της Ρόδου και στη συνέχεια θα γίνει παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το τη χορευτική ομάδα Χαλκιτών Ρόδου ‘’Ο Άγιος Ιωάννης.

Ο Νίκος Γωνιανάκης από την Κρήτη, ο Νεκτάριος Κωνσταντάκης και ο Μανώλης Καμπούρης από την Ρόδο με την ορχήστρα τους, αποτελούν εγγύηση για ένα αξέχαστο γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τοπικά φαγητά φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από τις γυναίκες του χωριού, όπως κατσίκα κοκκινιστή, ντολμαδάκια, μακαρόνια χειροποίητα (πλαστά) και διάφορα άλλα παραδοσιακά εδέσματα.

Στο χώρο θα υπάρχουν περίπτερα απ όπου θα μπορείτε να αγοράσετε παραδοσιακά τοπικά προϊόντα όπως τυριά, ψωμιά, κουλούρια, τραχανά κ.α., φτιαγμένα από τις Μονολιθιάτισσες που αγαπούν και στηρίζουν τον σύλλογό μας.

ΔΩΡΕΑΝ θα προσφέρεται στον κόσμο γιαούρτι με μέλι, σπιτική κρέμα και ρυζόγαλο.

Για τους λάτρεις των παραδοσιακών τυριών, θα υπάρχει η ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία με την οποία φτιάχνεται το τυρί, από έμπειρους κτηνοτρόφους της περιοχής μας.

Στο χώρο θα υπάρχει ο παραμυθάς για να διασκεδάσει τους μικρούς μας φίλους.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Συνδιοργάνωση: Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού- Αθλητισμού Ρόδου & Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Στήριξη: Δήμος Ρόδου, Τοπική Κοινότητα Μονολίθου και Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.