Δύο ενδέκατες θέσεις κατέλαβε ο Θανάσης Σύρμας στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδηλασίας ΑμεΑ, που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στον Καναδά.

Ο Σύρμας, στην κατηγορία του (χειρήλατο), συμμετείχε στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης και στον αγώνα αντοχής.

Ήταν η πρώτη του συμμετοχή σε παγκόσμιο επίπεδο και με μόνο τέσσερις μήνες εντατικής προπόνησης στο χειρήλατο, σε αντίθεση με τους αντιπάλους του, που ασχολούνται έξι χρόνια με το άθλημα και κάποιοι πάνω από δεκαετία…

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Καναδά ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, για να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και να πάρουμε πολύτιμους βαθμούς για τη χώρα, στην προσπάθεια μας για πρόκριση στο Τόκυο 2020.

Οι εμφανίσεις των αθλητών μας ήταν εξαιρετικές και πήραμε 72 βαθμούς γυναικών και 24 ανδρών.

Το τάντεμ των γυναικών, με τις Καλατζή Ελένη και Μηλάκη Αργυρώ, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο δρόμο αντοχής και την 6η θέση στην ατομική χρονομέτρηση, βάζοντας τον πήχη πολύ ψηλά και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο Παπαγγελής Νίκος ήταν 10ος στην ατομική χρονομέτρηση κι επίσης, 10ος στην αντοχή,  αφήνοντας ελπίδες για διακρίσεις στο μέλλον.

Ο Σύρμας Αθανάσιος στην κατηγορία Η5 χειρήλατο, στην πρώτη του παρουσία σε τόσο μεγάλη διοργάνωση, κατέλαβε την 11η θέση στην αντοχή κι επίσης, την 11η θέση στην ατομική χρονομέτρηση, δείχνοντας ότι έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Επόμενος σταθμός, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δρόμου στο Έμεν της Ολλανδίας από 12 έως 19 Σεπτεμβρίου 2019, όπου η Εθνική μας Ομάδα θα δώσει τη δική της μάχη για βαθμούς και διακρίσεις.

Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό! Παλιοί και νέοι αθλητές έχουν δέσει άψογα και όλοι μαζί παλεύουν για το καλύτερο. Έχουμε την καλύτερη ομάδα που είχαμε ποτέ!»

Ήταν οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή Γιώργου Βαρβεράκη, μετά τους αγώνες στον Καναδά.

 

Σας ευχαριστούμε!