Αναχώρησε χθες Κυριακή το πρωί, το τμήμα ενηλίκων του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου ‘Το Αμπερνάλλι’ για τη Λυών της Γαλλίας. Το χορευτικό τμήμα αποτελούμενο από 15 χορευτές και συνοδευόμενο από το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου καθώς και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Ομίλου Απολλώνων ‘Νέοι Ορίζοντες κ. Μανώλη Κυριαζάκο, το χοροδιδάσκαλο του τμήματος κ. Φιλήμονα Μιχαλάκη και τους μουσικούς Κους Μανώλη Μπαλάσα και Γιώργο Πρεάρη, θα βρεθεί στη Γαλλία από 04 ως και 12 Αυγούστου, για να λάβει μέρος στο 42ο Φεστιβάλ Χορών, Μουσικών και Φωνών του Κόσμου.

Το Φεστιβάλ διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Πόρτες του Κόσμου» (Les Portes du Monde) στο Felletin της Γαλλίας. Ο γειτονικός σύλλογος ‘Οι Φίλοι των Πύργων’, διδυμοποιημένος με τον Πολιτιστικό Όμιλο Απολλώνων ‘Νέοι Ορίζοντες’, ήταν αυτός που πρότεινε τη συμμετοχή του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής ‘Το Αμπερνάλλι’ στο Φεστιβάλ, μετά από μια επιτόπια επίσκεψη μελών του συλλόγου στη Σορωνή, τον περασμένο Οκτώβριο. Παράλληλα, το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο και οι επίτιμες πρόεδροί του κυρίες Μαριλένα Σωκιανού και Άννα Χαρίτου, στήριξαν από την πρώτη στιγμή αυτή τη συμμετοχή και βοήθησαν στην επικοινωνία μεταξύ των συλλόγων αλλά και σε θέματα προετοιμασίας του ταξιδιού.

Τη συμμετοχή του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής ΄Το Αμπερνάλλι’ στο φεστιβάλ επιχορήγησε η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ο σύλλογος παράλληλα με όλες τις δράσεις του, προετοιμαζόταν τους τελευταίους μήνες γι αυτή τη συμμετοχή και νιώθει πανέτοιμος να εκπροσωπήσει τη Ρόδο και την Ελλάδα στο φεστιβάλ. Παράλληλα, η δυνατότητα που θα έχει να ανταλλάξει στοιχεία πολιτιστικής παράδοση με χορευτικά από όλο τον κόσμο, γνωρίζοντας τη μουσική, τους χορούς, τα χειροτεχνήματα και τα παιχνίδια του τόπου τους, είναι αυτό που κάνει τη συμμετοχή αυτή ξεχωριστή και τους χορευτές να ανυπομονούν να βρεθούν εκεί.

Ευχόμαστε στο σύλλογο καλή επιτυχία!!