Αρχική Ρόδος Κοινωνία Υπογραφή σύμβασης κατασκευής νέου ξύλινου πεζόδρομου περιοχή Κόβα

Υπογραφή σύμβασης κατασκευής νέου ξύλινου πεζόδρομου περιοχή Κόβα

0
Υπογραφή σύμβασης κατασκευής νέου ξύλινου πεζόδρομου περιοχή Κόβα

Σε φάση δημοπράτησης βρίσκονται δύο ακόμη σημαντικά έργα που αφήνει παρακαταθήκη η παρούσα δημοτική Αρχή και αλλάζουν την όψη του ανατολικού παραλιακού μετώπου της πόλης.

Ξεκινά άμεσα η κατασκευή του έργου «Επέκταση ξύλινου πεζόδρομου επί της οδού Αυστραλίας έως το Λιμάνι Ακαντιάς Ρόδου» μετά και την υπογραφή της σύμβασης, σήμερα 19 Αυγούστου 2019, παρουσία του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου, του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου Μιχάλη Χριστοδούλου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας «Στήριξης Τεχνική Ανώνυμη Εταιρία» Γιάννη Γλυνού, που αναδείχθηκε με τη διαδικασία ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού με ποσοστό έκπτωσης 49,15%.

Ειδικότερα το έργο αυτό αποτελεί τμήμα του συνολικού έργου «Ανάπλαση Παραλιακής Ζώνης από Θαλασσινή Πύλη μέχρι Λιμένα Ακαντιάς» και περιλαμβάνεται στις δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης (ΣΒΑΑ) περιοχής Κόβα Δήμου Ρόδου, καθώς αποτελεί την είσοδο στην εν λόγω περιοχή και αφορά στην επέκταση ξύλινου πεζόδρομου πλάτους 4 μέτρων και ποδηλατόδρομου πλάτους 2,5 μέτρων, συνολικού μήκους 364 μέτρων, επί της οδού Αυστραλίας – από την συμβολή των οδών Καναδά και Βύρωνος – ως το λιμάνι της Ακαντιάς, προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ με χρηματοδότηση 778.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και 472.000 ευρώ από ιδίους πόρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου. Χρονικός ορίζοντας παράδοσης του έργου έχουν ορισθεί οι εννέα μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

«Με αυτό το έργο συνδέονται άμεσα στην ίδια περιοχή, δύο ακόμη σημαντικές αναπλάσεις που σχεδίασε η παρούσα Δημοτική Αρχή και βρίσκονται σε φάση υλοποίησης» τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υπογραφής της σύμβασης ο Δήμαρχος Ρόδου και ακολούθως αναφέρθηκε στο καθένα έργο ξεχωριστά. Συγκεκριμένα. «Το πρώτο αφορά το υπόλοιπο έργο κατασκευής του ξύλινου πεζόδρομου από την περιοχή Κόβα έως το τουριστικό Λιμάνι και η ανάπλαση της Θαλασσινής Πύλης (Κολώνα), το οποίο έχει ενταχθεί στο ειδικό πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου με προϋπολογισμό 2.600.000 ευρώ και το δεύτερο σημαντικό έργο που εντάχθηκε, αφορά το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης που θα αναμορφώσει όλο το ανατολικό παραλιακό μέτωπο της πόλης μας, προϋπολογισμού 3.038.000 ευρώ που κατά 1.038.000 ευρώ χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου». Στον επίλογο των δηλώσεων του ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρθηκε σε μία σειρά έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και σε κάποια άλλα που θα συμβασιοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. «Είναι η περίοδος που ωριμάζουν τα έργα και δικαιώνονται οι προσπάθειες των συνεργατών και των υπηρεσιακών παραγόντων».