Για κάποιους η φωτογραφία μπορεί να είναι απλώς μία απεικόνιση μίας εικόνας, που πραγματοποιήθηκε σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή κάτω υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Για άλλους η φωτογραφία είναι απλώς ένα μέσο για να δηλώσεις μία καλή ή κακή σου στιγμή.

Για εμάς η φωτογραφία είναι ένας μαγικός κόσμος μέσα στον οποίο μπορείς να εισέλθεις μόνο εάν έχεις όνειρα.

Η φωτογραφία δεν είναι απλώς ένα κλικ της φωτογραφικής μηχανής αλλά με κάθε πόζα που αποτυπώνεται ψηφιακά, το μάτι και το πνεύμα ταξιδεύουν χωρίς όρια.

Η φωτογραφία είναι τέχνη στην οποία ο καθένας βλέπει με την δική του υποκειμενική ματιά παίρνοντας το έναυσμα για διάφορες αναλύσεις ή προς τέρψιν της οράσεως.

Ο πλανήτης αυτός που μας φιλοξενεί μας προσφέρει τόσα πολλά κι εμείς αντί να τον προσέχουμε σαν κόρη οφθαλμού, συνεχώς προβαίνουμε σε καταστροφές ανυπολόγιστης αξίας όχι μόνο για την ζωή την δική μας αλλά και των επόμενων γενεών.

Το περιβάλλον είναι αλληλένδετο με την ποιοτική διαβίωση μας και οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση για την διαφύλαξη του.

Οι φωτογραφίες μας απλώς μπορούν να σας δώσουν μία ελάχιστη γεύση αυτού του θαύματος με τις καλές και τις κακές –λόγω ανθρώπινης παρέμβασης- στιγμές του.

Θέλοντας να αποτίσουμε έναν μικρό φόρο τιμής σε αυτόν τον φανταστικό πλανήτη στον οποίο ζούμε, αποφασίσαμε να λειτουργήσουμε την Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Διπλή Ματιά» με πρωταγωνιστή το Περιβάλλον, το οποίο εκπέμπει S.O.S. και οφείλουμε να το προστατεύσουμε με οποιαδήποτε τρόπο ενάντια στις καταστροφικές παρεμβάσεις του ανθρώπου.

Οφείλουμε στις επόμενες γενιές και σε κάθε ζωντανό οργανισμό αυτού του πλανήτη να σεβόμαστε περισσότερο κι από την ζωή μας το περιβάλλον.

Αλήθεια, μπορεί μία φωτογραφία να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στην προστασία του;

Η Έκθεση Φωτογραφίας «Διπλή Ματιά» απλώς σας δίνει την ευκαιρία να ταξιδέψετε λίγο νοερά στις ομορφιές αλλά και στις ασχήμιες του πλανήτη που μας φιλοξενεί. Το πώς θα ταξιδέψετε, πραγματικά εξαρτάται από εσάς…

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 στο νέο εκθεσιακό φιλότεχνο χώρο στον 1ο όροφο του MOD Cafe Bar στην πόλη της Ρόδου στον πεζόδρομο (Οδός -Δημ.Θεοδωράκη 7-11).

Διάρκεια έκθεσης : 25 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου.
Ανοιχτά όλη μέρα – Είσοδος ελεύθερη.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Γιώργος Πάττας – Νίκος Χατζηκαλημέρης

Χορηγός Προβολής: ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ 1985 – ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΚΑΛΗΜΕΡΗΣ

Χορηγός Επικοινωνίας: «Στο Κόκκινο – Ρόδος 103,7 FM»