Ο Κώστας Χατζής θα μας ταξιδέψει με την κιθάρα του και την εκφραστική φωνή του μέσα από τα εμβληματικά τραγούδια του που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή, ρίχνοντας αυλαία στο Aktaion Summer Festival την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο μεσαιωνικής τάφρου Μελίνα Μερκούρη. Μαζί του τραγουδά η Μαρία Αλεξίου ενώ την ορχήστρα διευθύνει ο Μαέστρος Γιώργος Παγιάτης. Για την διευκόλυνση θεατών με κινητικά προβλήματα, θα είναι διαθέσιμο από τις 20.30 μ.μ. και μέχρι το τέλος της συναυλίας, αμαξίδιο για τη μετακίνηση από και προς την έξοδο της τάφρου.

Ο Κώστας Χατζής θεωρείται απ τους κορυφαίους και συνάμα πρωτοπόρους δημιουργούς στο κοινωνικό τραγούδι. ξεχώρισε πέρα από τα ερωτικά, για τα κοινωνικά αντιπολεμικά και αντιρατσιστικά τραγούδια του, αφιερώνοντας σ αυτά ολόκληρους θεματικά δίσκους.

Στο τέλος της δεκαετίας του 70 μάλιστα σε περιοδεία του για συναυλίες στον απόδημο Ελληνισμό της Αμερικής, η φήμη του ως τραγουδιστή της ειρήνης έφτασε μέχρι και τον Λευκό οίκο και ο Πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ τον προσκάλεσε για να τον γνωρίσει και να τον συγχαρεί για το έργο του. Είναι απ τους μόνους Έλληνες καλλιτέχνες που προσκαλέστηκαν και τους δόθηκαν εύσημα για το ήθος και το έργο τους από Αμερικανό Πρόεδρο.
Είναι αυτός που ουσιαστικά επέβαλε το στυλ «φωνή κιθάρα» και διαμόρφωσε με την διαχρονική παρουσία του εδώ και 60 χρόνια σχολή και γενιές τραγουδοποιών που ακολούθησαν τα χνάρια του και μεγαλούργησαν στο μετέπειτα έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Πέρα από τις προσωπικές του επιτυχίες ο Κώστας Χατζής συνεργάστηκε και με μεγάλους συνθέτες της χώρας μας (Θεοδωράκης, Χατζηδάκης, Πλέσσας, Ξαρχάκος, Χατζηνάσιος, Σπανός, Τόκας κ.α.)  και ερμήνευσε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο τα τραγούδια τους, προσθέτοντας έντονα το προσωπικό του στυλ.

Το Aktaion Summer Festival, ο διευθυντής του ομίλου Ακταίον Κώστας Αποστολίδης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Δημήτρης Μίχαλος, επέλεξαν να τιμήσουν το Κώστα Χατζή για την προσφορά του στο κοινωνικό τραγούδι επιδίδοντας του τιμητική πλακέτα πριν την έναρξη της συναυλίας. Ο Κώστας Χατζής στο πλαίσιο των επισκέψεων καλλιτεχνών του φεστιβάλ σε ευπαθείς ομάδες, θα επισκεφθεί το Χαραλάμπειο οίκο ευγηρίας ενώ μέλη του θα παραβρεθούν καλεσμένοι στην συναυλία.

 

Διοργάνωση : ΑΚΤΑΙΟΝ GROUP

Καλλιτεχνική επιμέλεια :FANTASIA PRODUCTIONS ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΛΟΣ

Εισιτήρια on line & πληροφορίες www.aktaionmusic.gr

facebook:FantasiaMusic

Τιμή προπώλησης 12 Є – Στο ταμείο 15 Є

Εισιτήρια προπωλούνται

NoteBook  Βιβλιοπωλείο Αθηνών 11, Ανάληψη

Coffee Berry -Βενετοκλέων 55 (έναντι Σταδίου Διαγόρα)

Ακταίον cafe

Ακταίον Παιδότοπος  Kiosk

VODAFONE, Κεντρικό κατάστημα Αμερικής 46

Αmalfi coast Beach bar

Γρηγόρης Coffeeright, Ιαλυσού 425

CAKE BOX Ιερού Λόχου 47

Είσοδος Play ΟΠΑΠ επί  της Ρόδου – Λίνδου (Έναντι ΑΒ)

Αφάντου  –O πραματευτής

Αρχάγγελος –  Μέλυδρον cafe

Καλυθιές  —Alafakis delivery