Κώστας Κατσούλης, ένας καλλιτέχνης που έφυγε νωρίς. Όσοι τον γνώρισαν θυμούνται τον πολυταξιδεμένο, σεμνό, ευαίσθητο φωτογράφο που με το φακό του συλλάμβανε στιγμές αυθόρμητες και περνούσε το εφήμερο στην αθανασία.

Ο Κώστας Κατσούλης γεννήθηκε το 1979 στο Βαθύ της Σάμου όπου έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μετακόμισε οικογενειακώς στην Ρόδο, όπου και κατοικούσε μόνιμα μέχρι που αιφνίδια έφυγε από την ζωή. Σπούδασε και έζησε επίσης στην Αθήνα.

Η τέχνη για τον Κώστα ήταν ένα πολύτιμο κομμάτι της ζωής του. Ήταν λάτρης των διαφόρων μορφών της: ποίηση, φιλοσοφία, κινηματογράφος και φυσικά μουσική την οποία σπούδασε  και εξάσκησε μέσω των ντράμς. Με το πέρασμα του χρόνου έστρεψε το ενδιαφέρον του στην δημιουργία οπτικών εικόνων και συγκεκριμένα στη Φωτογραφία στην οποία και αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά μετά τις σπουδές του στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Κηφισιάς. Ένας νέος κόσμος άνοιξε τότε για τον Κώστα, ο οποίος βρήκε την ιδανική εφαρμογή στα ταξίδια. Η προσωπική απεικόνιση νέων κόσμων έγινε ο καλύτερος τρόπος ζωής για το ελεύθερο πνεύμα του. Ταξίδεψε σε πολλές χώρες, όπως στην Ινδία, Ολλανδία, Ισπανία, Αιθιοπία, Τουρκία, Μαρόκο, Κολομβία, Περού, Καναδά, Ουρουγουάη και Χιλή.

Ο θάνατος του στιγμάτισε βαθιά την οικογένεια και τους φίλους του. Εξαιτίας του δυσάρεστου αυτού γεγονότος οι αγαπημένοι του άνθρωποι ενώνονται με σκοπό την διοργάνωση μιας τιμητικής αναδρομικής έκθεσης φωτογραφίας. Το εκθεσιακό υλικό είχε ξεχωρίσει ο ίδιος και την επιμέλεια της έκθεσης αναλαμβάνουν τρείς στενοί του φίλοι, συνοδοιπόροι και συνφωτογράφοι. Η επιλογή του εκθεσιακού χώρου στο Κατάλυμα της Γαλλίας έγινε με γνώμονα την αισθητική του και κυρίως την παροχή σύγχρονου και αξιόπιστου εξοπλισμού. Σκοπός της έκθεσης είναι να αναδειχθεί η υπέροχη και μοναδική ματιά του Κώστα και συνάμα να δοθεί η ευκαιρία στον κόσμο να ταξιδέψει μέσα από τις εξαιρετικές φωτογραφίες του.

Αναδρομική έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Κατσούλη στο Κατάλυμα της Γαλλίας από 25 Οκτωβρίου έως και 8 Νοεμβρίου 2019.

Εγκαίνια: 25 Οκτωβρίου 2019, ώρα 20.00