Οι συναντήσεις των μελών της χορωδίας «ΠΟΛΙΣ» ξεκίνησαν με σκοπό τη μελέτη των τραγουδιών που θα οδηγήσουν στην παρουσίαση του νέου ρεπερτορίου στους μήνες που θα ακολουθήσουν.

Παράλληλα ξεκίνησε και η επιμόρφωση των χορωδών, με την παρακολούθηση των μαθημάτων – σεμιναρίων ορθοφωνίας με την διδασκαλία της σοπράνο κ. Ζωής Κοκκαλά, την οποία ευχαριστούμε ιδιαίτερα, που βρήκε τον χρόνο να προσφέρει τις γνώσεις της και να μεταλαμπαδεύσει την εμπειρία της, μια που είναι και η ίδια χορωδός.

Ήδη με το πρώτο σεμινάριο, διδαχτήκαν οι χορωδοί τόσο θεωρητικά αλλά και πρακτικά, πως η σωστή στάση του σώματος είναι βασική στην σωστή αναπνοή και πως η σωστή αναπνοή είναι η βάση της ορθοφωνίας, δηλαδή της εκφοράς του προφορικού λόγου, επομένως είναι το άλφα και το ωμέγα για τους χορωδούς και όχι μόνο.

Στόχος των σεμιναρίων αυτών, που γίνονται στον χώρο και χρόνο των συναντήσεων μας, δεν είναι μόνο η βελτίωση και η αποτελεσματικότερη τεχνική που θα αποδώσει τα μέγιστα ως μελών της χορωδίας, αλλά και η εξέλιξη και επιμόρφωση ως ατόμων.

Αν κι εσείς θέλετε να τραγουδήσετε μαζί μας, να επιμορφωθείτε, και να απολαύσετε την εμπειρία συμμετοχής στο χορωδιακό μας σύνολο μπορείτε να επικοινωνήσετε με την μαέστρο κα. Άντζελα Σπανού στο τηλέφωνο 6974 247 184 ή στο email της χορωδίας  polischoirrhodes@gmail.com.