Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία χθες Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 εσπερίδα στη Ρόδο με θέμα «ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γεώργιος Πιτσιλής. Μαζί του ήταν ο κος Ρήγας Μπάρκουλας, Διευθυντής Φορολογικής Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου καθώς και ο κος Αντώνης Ντίνος, Επιχειρησιακό Στέλεχος ομάδας My Data-Ηλεκτρονικά Βιβλία ΑΑΔΕ.

Η Εσπερίδα πραγματοποιήθηκε, με τη στήριξη του Επιμελητήριου Δωδεκανήσου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του οποίου παρευρέθηκαν περισσότερα από 150 άτομα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Καμπουράκης Αντώνης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκάνησου κ. Πάππου Ιωάννης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιαννικουρής Αντώνης, ο Αντιδήμαρχος Ρόδου κ. Καμπούρης Τηλέμαχος, ο πρόεδρος της ΕΛΦΕΕ Ρόδου κ. Σπυρόπουλος Σπύρος, ο προϊστάμενος της ΔOΥ Ρόδου κ. Καλογερόπουλος Νίκος, ο προϊστάμενος του ΙΚΑ Ρόδου κ. Παπαντωνίου Ιωάννης, ο προϊστάμενος του Τελωνείου Ρόδου κ. Κούρτης, στελέχη των Υπηρεσιών της Εφορίας και του Τελωνείου Ρόδου καθώς και αγαπητά μέλη οικονομολόγοι και λογιστές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου κ. Ζωγραφίδης Κωνσταντίνος αφού καλωσόρισε τον κ. Διοικητή στο νησί μας και τον ευχαρίστησε για την ξεχωριστή τιμή να αποδεχθεί την πρόσκληση του φορέα για να αναπτύξει όλες τις επίκαιρες και σημαντικές φορολογικές αλλαγές, δήλωσε:

«Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν την ψήφιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που θα επιφέρει σημαντικές φοροελαφρύνσεις σε φυσικά και νομικά πρόσωπα καθώς και ορισμένα φορολογικά κίνητρα.

Ως Επιμελητήριο είμαστε απόλυτα σύμφωνοι με το σύνολο συγκεκριμένων διατάξεων και ευχόμαστε στον κύριο Πιτσιλή ο νέος νόμος να τον βοηθήσει να επιτύχει όλους τους στόχους του σε επίπεδο τόσο εισπράξεων των τρέχοντων φόρων, εισπράξεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών όσο και εξάλειψης δημιουργίας νέων οφειλών.

Αξιότιμε κύριε Πιτσιλή, επειδή είστε άνθρωπος των αριθμών και ο άνθρωπος που ξέρει  περισσότερο από τον κάθε ένα τους αριθμούς των εσόδων του Κράτους, γνωρίζετε καλά ότι η περιοχή μας συγκαταλέγεται στις πρώτες θέσεις ως προς την συνεισφορά των φορολογικών εσόδων.

Για να συνεχίσει όμως η Δωδεκάνησος να συνεισφέρει τα έσοδα αυτά και ταυτόχρονα να αναπτύσσεται, ΖΗΤΑΜΕ ένα και μόνο πράγμα : Την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στη Ρόδο και στα υπόλοιπα νησιά μας. Για το λόγο αυτό κύριε Πιτσιλή, επιθυμούμε την στήριξη και την συμπαράσταση σας για την επαναφορά του δίκαιου και ευρωπαϊκά κατοχυρωμένου δικαιώματος των νησιών μας για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ.»

Ο κ. Πιτσιλής στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τη Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι τα νησιά μας αποτέλεσαν την αφορμή για διαφορετικές προσεγγίσεις και σχεδιασμό των υπηρεσιών της Αρχής, με βάση την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και ειδικότερα του νησιώτη. Έκανε δε σαφές το γεγονός ότι με την παρουσία του εχθές στη Ρόδο συνεχίζεται ο γόνιμος διάλογος  για τον βέλτιστο σχεδιασμό των υπηρεσιών σε σχέση με τον ψηφιακό μετασχηματισμό των σχέσεων των επιχειρήσεων με το Δημόσιο ενώ ο κ. Ντίνος παρουσίασε αναλυτικά τα ηλεκτρονικά βιβλία και την τήρηση αυτών.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους προς τους ομιλητές, οι οποίες και απαντήθηκαν στο σύνολό τους.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.