Δύο μαθήτριες του Δημοτικού των εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία», η Κατερίνα Αλατσά (του Ε΄2) και η Άρτεμις Κυριακούλη (του Δ΄2), διακρίθηκαν στον 5o Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής «Οι Λαοί και τα Μνημεία τους», που διοργανώθηκε από το «Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη» σε συνεργασία με την «Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας». Τις μαθήτριες τις συνόδευσε η εκπαιδευτικός τους, Βασιλείου Ελευθερία.

Η βράβευση έγινε την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, στο Ξενοδοχείο N.J.V Athens Plaza. Διοργανώτρια της τελετής αυτής ήταν η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του Ιδρύματος Βαρδινογιάννη, κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Στη βράβευση παρευρίσκονταν και η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, οι οποίοι έδωσαν τα βραβεία και τους τιμητικούς επαίνους στις μαθήτριες και στους μαθητές που διακρίθηκαν από όλη την Ελλάδα. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν ο Διευθυντής του Εικαστικού Προγράμματος του «Ιδρύματος Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη», Τάκης Μαυρωτάς, η Ζωγράφος, Shanna Ingram–Papademos, η Ιστορικός Τέχνης – Τεχνοκριτικός, Δρ Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν και η Υπεύθυνη της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας, Κατερίνα Λέγγου. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι συμμετοχές ήταν περίπου 860 και από αυτές διακρίθηκαν οι 30. Δύο από αυτές ήταν από τα εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συγχαίρει θερμά τα δύο παιδιά για τη σημαντική διάκρισή τους και εύχεται κάθε επιτυχία στους νέους στόχους τους.