Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του φαινομένου κακοποίησης και παραμέλησης παιδιών, διοργανώνει στην Κω, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η Koullias Hotels, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, στο ξενοδοχείο Kosta Palace, με ομιλήτρια την ψυχολόγο (MSc) κυρία Ιωάννα Μυλοπούλου.

Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι: «Σςςςς είναι μυστικό: Η σημασία της πρόληψης στην προστασία των παιδιών από το φαινόμενο της κακοποίησης και παραμέλησης».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ένας Οργανισμός, ο οποίος υποστηρίζει παιδιά και τις οικογένειές τους που βρίσκονται σε ανάγκη. Αναφορικά με τις δράσεις κατά της βίας έχει αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο πρόληψης αλλά και παρέμβασης.

Στόχος της συγκεκριμένης ομιλίας είναι να ενημερωθούν οι γονείς αλλά και κάθε πολίτης για όλες τις πιθανές μορφές κακοποίησης αλλά και για τους μύθους και τις αλήθειες γύρω από το φαινόμενο και να δοθούν απλές συμβουλές σε γονείς που μπορούν να παρέχουν στα παιδιά τους για να τα θωρακίσουν απέναντι σε αυτό τον κίνδυνο.

Ποιες είναι οι ενδείξεις κακοποίησης; Ποιοι είναι οι πιθανοί δράστες; Πώς μπορώ να συμβουλέψω απλά το παιδί μου για να το θωρακίσω απέναντι σε αυτό τον κίνδυνο; Γιατί η κακοποίηση παιδιών παραμένει ένα ένοχο μυστικό σε μια κοινωνία και ποια στάση πρέπει να κρατήσω όταν ένα παιδί μιλάει και αποκαλύπτει την βία που έχει δεχτεί;

Πώς μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας από τον κίνδυνο της σεξουαλικής κακοποίησης;

Η απάντηση στον κίνδυνο της σεξουαλικής κακοποίησης, είναι η έγκαιρη πρόληψη. Είναι σημαντικό να μιλάμε στο παιδί μας, από πολύ νωρίς, για τα όρια του σώματός του, για το τι είναι φυσιολογικό και τι δεν είναι όσον αφορά στο σώμα του και στο δικαίωμά του πάνω σε αυτό.

Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που θα επιχειρήσει να απαντήσει η ψυχολόγος(MSc) από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Ιωάννα Μυλοπούλου. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συζητήσουν με την εισηγήτρια και να θέσουν τα ερωτήματα τους. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.

Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, προγραμματίζεται συνάντηση με συζήτηση στο ξενοδοχείο Kosta Palace, πριν την κεντρική εκδήλωση, 15.00-16.00. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, για την εγγραφή, τηλ 22420 22855, info@kosta-palace.com.