Στις 4, 5 & 6 Αυγούστου γεμάτες βρέθηκαν όλες οι θέσεις μπροστά στην εξέδρα που στήθηκε στην πλατεία Γ. Χαρίτου με τους θεατές να ανυπομονούν για τα όσα θα ακολουθούσαν. Kαθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς, η ακατάπαυστη ενέργεια των μουσικών και χορευτών που αυτοσχεδίαζαν επί σκηνής προσκαλούσε όλο και περισσότερους περαστικούς, πεζούς και οδηγούς που με ενδιαφέρον και ενθουσιασμό σταματούσαν γύρω από την πλατεία για να παρακολουθήσουν το δρώμενο «Άδεια Θέατρα, Γεμάτη Πόλη». Η αμεσότητα με την οποία επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί το δρώμενο μέσω της ελεύθερης εισόδου και φέροντας σε δημόσια θέα παραστάσεις άρτιου επιπέδου τεχνικής και ερμηνείας κράτησε το κοινό προσηλωμένο, ενώ το ενδιαφέρον και η προσέλευση του κόσμου συνεχώς αυξανόταν καθ’ όλες τις ημέρες της δράσης.

Διαλέγοντας την συγκεκριμένη πλατεία προς τιμήν του Γ. Χαρίτου, η ομάδα του DLR επιχείρησε να πραγματοποιήσει την δική της αλλαγή μετατρέποντας το αστικό τοπίο του νησιού σε υπαίθρια σκηνή. Η νεανική και πρωτοπόρα αισθητική των 20 καλλιτεχνών που προσέφεραν το θέαμα καθήλωσε το κοινό, φέροντας μια πνοή ζωντάνιας, ποιότητας και έμπνευσης στους θεατές οι οποίοι αφοσιωμένοι διατήρησαν μια ατμόσφαιρα κατάνυξης κατά την διάρκεια των παραστάσεων. Τον ενθουσιασμό της βραδιάς διατήρησε ψηλά και το ΜΥΓΑ mobile bar προσφέροντας γευστικά coctails και αγκαλιάζοντας το event «σταθμευμένο» αντιδιαμετρικά της σκηνής.

Η δράση «Άδεια Θέατρα, Γεμάτη Πόλη» σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Μαρίας Μανουκιάν & Βαρβάρας Μπαρδακά, απέδειξε πως η δυναμική πλατφόρμα των νέων καλλιτεχνών του DLR με την υποστήριξη σημαντικών φορέων, έφερε εις πέρας αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία παρά τα εμπόδια των ημερών. Με ρομαντισμό και όραμα, ευελπιστούν η Ρόδος να αποτελέσει έναν πολιτιστικό προορισμό που θα προσελκύει το καλλιτεχνικό και φιλότεχνο κοινό της Ελλάδας και του εξωτερικού φτάνοντας το βεληνεκές μεγάλων διεθνών φεστιβάλ και πως η δράση αυτή θα είναι ο σπόρος που θα ανθίσει προκειμένου η νέα γενιά να πραγματοποιήσει το όνειρό της για μια πόλη γεμάτη χορό.

Ευχαριστούμε το ΔΟΠΑΡ, τον κο. Αλέξανδρο Κολιάδη, την κα. Έλλη Παρασκευά και τους χορηγούς μας Θάλλω, Manoukian Wines Store, Βιοτεχνία Χρωμάτων & Spray Giakoumis Rodolac ΑΒΕΕ, Θeros, Ραδιόφωνο Λυχνάρι, Tυπογραφείο Νίκος Χατζηκαλημέρης.

Τους καλλιτέχνες επί σκηνής: Ειρήνη Αποστολάτου, Σάββας Αθανασιάδης, Λαμπρινή Γκόλια, Πετρίνα Γιαννάκου, Ιουλία Ζαχαράκη, Αναστάσης Καραχανίδης, Μαριτίνα Κατσιμπράκη, Χριστιάνα Κατσιμπράκη, Κωνσταντίνος Κατσούδας, Έλενα Μαυρομανωλακη, Γιάννης Μαμωλής, Βασίλης Νικολακόπουλος, Χρήστος Ξυραφάκης, Αναστασία Παττελάκη, Αντώνης Τζούμας, Νικόλας Χατζηβασιλειάδης, Φωτεινή Τζούμα.

Τις Ολυμπία Gauguet, Maja & Manuela Widler, την Ραφαηλία Γιακουμή, τον Αλέξανδρο Αγγελάκη και τον Φώτη Τσαλουμά.

Τις Αργυρένια Ρούσσου, Παυλίνα Πλάτση και την Ανθή Πλατή.