Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σοπράνο Αλεξία Βουλγαρίδου, η οποία έχει εμφανισθεί στα πιο σημαντικά οπερατικά θέατρα παγκοσμίως όπως η “Σκάλα του Μιλάνου” το Royal Opera House Covent Garden και άλλα, μας κάνει τη μεγάλη τιμή να συμμετέχει στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου μαζί με τη διακεκριμένη κιθαρίστα Κορίνα Βουγιούκα.

Μια μοναδική συναυλία με ένα πολύ ιδιαίτερο πρόγραμμα από τραγούδια εμπνευσμένα από τις μουσικές παραδόσεις της Ευρώπης κάτω από το φως του φεγγαριού στο υπέροχο φυσικό σκηνικό που Παλατιού των Ιπποτών, στην ιστορική Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, η οποία έχει χαρακτηρισθεί από την Unesco ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Τα τραγούδια της παράδοσης φυλάτουν και μεταφέρουν μέσα στον ωκεανό του χρόνου το αποτύπωμα της ανθρωπότητας. Παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και τραγούδια που επηρεάστηκαν από την παράδοση, όπως τα μετέφεραν από την Αναγέννηση μέχρι τον 20ο αιώνα, Ευρωπαίοι συνθέτες από την Αγγλία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και αγαπημένα τραγούδια των πιο  σπουδαίων ελλήνων συνθετών, θα ερμηνεύσουν στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, των Ιπποτών της Ρόδου, η Αλεξία Βουλαγαρίδου και η Κορίνα Βουγιούκα.

Η Αλεξία Βουλγαρίδου, σοπράνο με αξιοθαύμαστη διαδρομή στα σημαντικότερα οπερατικά θέατρα παγκοσμίως, εμφανίζεται έπειτα από πολλά χρόνια στην Ελλάδα και είναι μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό της Ρόδου να απολαύσει αυτή την υπέροχη φωνή που μας κάνει υπερήφανους ως έλληνες σε όλο τον κόσμο.

Η Κορίνα Βουγιούκα, κιθαρίστα με πλούσια ερμηνευτική και ακαδημαϊκή δράση, εστιάζει το ενδιαφέρον της και μελετά επί σειρά ετών τις επιρροές της όπερας και του τραγουδιού στο ρεπερτόριο της κιθάρας.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ

Καλλιτεχνική & Γεν. Διεύθυνση Πηνελόπη Σερδάρη

Συνδιοργάνωση: Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου, Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού -Αθλητισμού Δήμου Ρόδου Δ.Ο.Π.Α.Ρ

 

Υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του ΕΟΤ.

Υπό  την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής  της  Ουνέσκο.

 

Χορηγοί επικοινωνίας:

Εφημερίδα Ροδιακή, Ράδιο Λυχνάρι, Εφημερίδα Δημοκρατική, Αιγαίο TV, rhodes.com.gr

Χορηγός φιλοξενίας: Rodos Palace

Χορηγοί: Yachting Club, Μεσαιωνικό Ρόδο

 

Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου.΄Ωρα έναρξης: 21.00

Είσοδος ελεύθερη

*Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα υγείας που προβλέπονται για τη νόσο covid 19 τα οποία έχουν ανακοινωθεί

 

Πληροφορίες

www.rhodes-festival.gr

Facebook: Rhodes International Festival

Instagram: Rhodes International Festival