Εγκρίθηκε το έργο « Ολοκλήρωση 2ου Κυττάρου Χ.Υ.Τ.Α. και προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων» για την Κάρπαθο, αφού με απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου 31/08/2020 εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014- 2020». Έτσι, ένας σημαντικός στόχος χρόνων και αφού πέρασε διάφορες φάσεις δυσκολιών, γίνεται πραγματικότητα. Ένα έργο τεράστιας σημασίας για το Περιβάλλον και την διαχείριση απορριμμάτων στο Νησί, δρομολογείται, προϋπολογισμού 1.285.342,53 ευρώ.
Το 2ο Κύτταρο Χ.Υ.Τ.Α. αποτέλεσε βασικό στόχο μου από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά του Δημάρχου. Με συνεχείς κινήσεις, επαφές, πρωτοβουλίες, καταφέραμε να ξεμπλοκάρει ένα έργο που φαινόταν ότι δεν προχωράει και να υπάρχει πια το σημερινό αποτέλεσμα.
Για άλλη μια φορά φάνηκε ότι όταν υπάρχει σχέδιο, σωστές τακτικές κινήσεις και μεθοδικότητα, τότε υπάρχουν και αποτελέσματα. Το 2ο Κύτταρο Χ.Υ.Τ.Α. από στόχος επί χρόνια, γίνεται πια ένα εγκεκριμένο έργο που μπαίνει στην φάση της υλοποίησης.
Κάρπαθος 31 Αυγούστου 2020.
Ο Δήμαρχος Καρπάθου
Ιωάννης Θεμ. Νισύριος