«Ό ρόλος της εικόνας στην ενήλικη ζωή: Γνωριμία με τον εαυτό και τους γύρω μου».
Το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» προσκαλεί Νέους Ενήλικες άνω των 18 ετών να συμμετέχουν στην ομάδα εμψύχωσης που θα ξεκινήσει στις 24 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρες 18.00-20.30 στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, Ερυθρού Σταυρού 37, Ρόδος (έναντι παλαιού νοσοκομείου) https://goo.gl/maps/g9iidjgb5H9MCgMB8 . Οι συναντήσεις, οκτώ (8) συνολικά, θα πραγματοποιούνται σε δεκαπενθήμερη βάση.
Αναγνωρίζοντας ότι η σύγχρονη πραγματικότητα των έντονων αλλαγών και της αβεβαιότητας δημιουργεί σημαντικές προκλήσεις στην φάση της ενηλικίωσης, η ομάδα νέων ενηλίκων επιδιώκει να είναι ένα πλαίσιο όπου οι νέοι θα μπορούν να επεξεργαστούν τα βασικά ζητήματα αυτής της φάσης ζωής.
Οι συμμετέχοντες θα αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους και θα εκφραστούν δημιουργικά πάνω σε αυτούς τους άξονες:
• Μαθαίνω καλύτερα τον εαυτό μου – αναγνωρίζω τις δυνάμεις μου
• Ορίζω τις σχέσεις μου με τους γύρω μου – επικοινωνώ λειτουργικά
• Αναγνωρίζω, εκφράζω και διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου
• Ονειρεύομαι και σχεδιάζω – ενεργοποιούμαι προς το μέλλον μου
Στην ομάδα νέων μπορούν να συμμετέχουν νέοι ενήλικες: εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες ή μη απασχολούμενοι/ες, φοιτητές/ιες.
Στόχος είναι, με την ολοκλήρωση του προγράμματος -αξιοποιώντας τη δύναμη της εικόνας- να δημιουργηθεί μία ηλεκτρονική σελίδα που θα διαχειρίζεται η ομάδα με υλικό που τους ενδιαφέρει, φέρνοντας στο προσκήνιο προβληματισμούς, ιδέες και προτάσεις για μια ζωή με νόημα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στον κ. Σπύρο Στογιάννη, Κοινωνικό Λειτουργό-Στέλεχος Πρόληψης στο τηλ. 22410 77205, καθημερινά από τις 08.30-14.30.
Επιπλέον, χρειάζεται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 είτε στο τηλ. 22410 -77205 είτε στο mail diod187@otenet.gr (δίνοντας ονοματεπώνυμο & στοιχεία επικοινωνίας).
Τα προγράμματα του Κ.Π. «Δίοδος» είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της νόσου COVID-19 με μέγιστο αριθμό ατόμων τα 12 άτομα.
Ιστοσελίδα: http://kpdiodos.simplesite.com/
Facebook: https://www.facebook.com/diodos.rhodes/