Τον διακεκριμένο Μιχάλη Μάρθα, τίμησε η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου «Ο Εν Καλύμνω Άγιος Σάββας» στο φυσικό χώρο εργασίας του, στο ξενοδοχείο Aquagrand Resort Lindos.

Όπως ήδη είχε γνωστοποιηθεί, η συγκεκριμένη απόφαση, αφορούσε στην εξ΄αναβολής εκδήλωση που είχε προγραμματισθεί να γίνει στο νησί της Χάλκης.

Σε ένα περιβάλλον πολιτισμού και τέχνης, ο καλλιτέχνης της γαστρονομίας Μιχάλης Μάρθας, έλαβε την πλακέτα, παρουσία έξι μόνο ατόμων, για λόγους τήρησης των μέτρων ασφαλείας. Έκδηλη ήταν η χαρά αλλά και η συγκίνησή του, καθώς οι ανά τον κόσμο παροικίες της Καλύμνου, δένονται ακόμα περισσότερο, αναγνωρίζοντας τις αξιέπαινες προσπάθειες των συμπατριωτών.

Ο Μιχάλης Μάρθας, είναι ένας από τους 10 καλύτερους Young Chef της Μεσογείου, με παγκόσμια βράβευση από Acqua Panna και San Pellegrino, από τους 30 Έλληνες chef με διεθνή αναγνώριση που τιμήθηκαν στις 5 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας, σεφ στην Αγγλία στο “The Fat Duck» με 3 αστέρια Μichelin και τρίτο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο το 2011, του εμπιστεύθηκαν δε, τα επίσημα γεύματα του Προέδρου της Δημοκρατίας, των Dsquarez2, Giorgio Armani, Michael Jordan, Frank Muller Vogue, με εξαιρετικές περγαμηνές και κριτικές και με ανάδειξη της μαγειρικής σε τέχνη.

 

ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ ΡΟΔΟΥ

«Ο Εν Καλύμνω Άγιος Σάββας»

ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ

Στον Υψηλού Επιπέδου Καλύμνιο Σεφ

ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΡΘΑ

Για τη συμβολή του στην προβολή και την αύξηση του

Γαστρονομικού Τουρισμού σε διεθνές επίπεδο.

 

Μέσα στις λέξεις αυτές της πλακέτας, αποτυπώνεται όλος ο θαυμασμός και η αγάπη που η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου εκφράζει απερίφραστα για όσα ομογάλακτά της παιδιά ξεχωρίζουν ανά τον κόσμο στο επάγγελμά τους, λαμβάνοντας μετά από κόπο και ατελείωτες ώρες δουλειάς, τις ανάλογες διακρίσεις. Παρόλα αυτά, παραμένουν απλοί, υπεύθυνοι και σταθεροί στα ήθη και τα έθιμα που διδάχθηκαν από τη γενέτειρά τους.

Γεμάτα χρώματα και αρώματα από την ελληνική φύση, εξαιρετικά προσεγμένα, ήταν τα πιάτα που ετοίμασε ο Σεφ, για το δείπνο που ακολούθησε και βέβαια, σε συνδυασμό με τις  ανάλογες γεύσεις κρασιού.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Βάλλα, ευχαριστώντας την οικογένεια Καμπουρόπουλου (ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου) για τη φιλοξενία της συνάντησης για την παράδοση της πλακέτας, δήλωσε:

«Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως σύλλογος, για ένα διακεκριμένο ταλέντο στον χώρο της μαγειρικής τέχνης, το Μιχάλη Μάρθα. Αυτά που δοκιμάσαμε σήμερα, αποτελούν αξιοποίηση των αγαθών της φύσης, σε συνδυασμούς, που αναδεικνύουν τη Μεσογειακή, υγιεινή διατροφή το μεράκι του Σεφ, σε μια παλέτα ζωντανών χρωμάτων. Είμαστε υπερήφανοι που ο Μιχάλης Μάρθας είναι άλλος ένας  Καλύμνιος, που τιμά το νησί μας!»

Η Γεν. Γραμματέας                                                       Η Πρόεδρος

  Μιχαλία Πίκου                                                           Μαρία Βάλλα