Το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» στο πλαίσιο των δράσεων του που αφορούν στην Κοινότητα (Οικογένεια), πρόκειται να υλοποιήσει βιωματικό σεμινάριο σε γονείς με παιδιά στην Α΄βάθμια εκπαίδευση με θέμα «Ξετυλίγοντας το κουβάρι με τα όρια στην οικογένεια».
Στόχος είναι η επεξεργασία θεμάτων που αφορούν στη σημασία των ορίων, της επικοινωνίας και της διαφοροποίησης στην οικογένεια για την ασφάλεια των μελών της, την αυτονομία τους και την προσαρμοστικότητα τους στις κοινωνικές αλλαγές.

Πιο συγκεκριμένα, το σεμινάριο θα ασχοληθεί με τα επιμέρους θέματα:

1) Η επικοινωνία, ένα εργαλείο στα χέρια του γονέα.
2) Διαφοροποίηση αναγκών, διαφοροποίηση ρόλων: Παιχνίδια ενσυναίσθηση στην οικογένεια.
3) Η αυτοεκτίμηση του γονέα σύν- ορο με την αυτονομία των παιδιών του.

Το παραπάνω πρόγραμμα σε γονείς περιλαμβάνει 3 εβδομαδιαίες συναντήσεις (Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, 22 Οκτωβρίου και 29 Οκτωβρίου) δίωρης διάρκειας στο χώρο της «Διόδου» (Ερυθρού Σταυρού 37). Σε όσους το επιθυμούν, υπάρχει η δυνατότητα να υλοποιηθεί είτε σε πρωινή βάση (10.00 π.μ. -12.00 μ.μ.) ή απογευματινή (17.00-19.00 μ.μ.), το οποίο χρειάζεται να δηλώσουν εξ αρχής οι ενδιαφερόμενοι, στο τηλ. της Διόδου 2241077205 ή στο mail diod187@otenet.gr μέχρι την Τρίτη 13 Οκτωβρίου.

Επιπλέον, εξαιτίας του βιωματικού του χαρακτήρα και των ειδικών συνθηκών λόγω πανδημίας, απευθύνεται σε ομάδα γονέων με ανώτερο αριθμό τα 15 άτομα.
Υπεύθυνη υλοποίησης είναι η Σωτηρία Κρητικού, Κοινωνική Λειτουργός, Στέλεχος Πρόληψης.

Τα προγράμματα της Διόδου παρέχονται δωρεάν.