Ήρθε η ώρα για πεζοπορία στο δάσος και κατάκτηση κορυφής!
#Πεζοπορία για να ανακαλύψετε το πιο εντυπωσιακό βουνό της Ρόδου  Λίγα λόγια για την περιπέτεια μας…
O σημερινός μας προορισμός θα είναι η κορυφή του Ακραμύτη! Το βουνό μας μπορεί να μην είναι το ψηλότερο του νησιού, αλλά είναι σίγουρα το πιο εντυπωσιακό.
Η ανάβαση γίνεται από καλοδιατηρημένα μονοπάτια, και κάθε σημείο της διαδρομής έχει την δική του ομορφιά. Στο μέσο της διαδρομής προς την κορυφή θα σταματήσουμε για λίγο στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη όπου και μπορεί κανείς να δει και το παλιό πηγάδι. Έπειτα θα συνεχίσουμε προς την κορυφή. Η θέα από τα 823 μέτρα και τόσο κοντά στην δυτική και νότια ακτογραμμή είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Με καθαρή ατμόσφαιρα βλέπει κανείς την Χάλκη, την Τήλο, την Νίσυρο, τις ακτές της Τουρκίας ακόμη και την Κάρπαθο.
Η κατάβασή μας θα γίνει από ένα εν μέρει διαφορετικό μονοπάτι μέσα από καταπράσινα λιβάδια και πυκνό δάσος. Αν είμαστε τυχεροί μπορεί και να συναντήσουμε λίγη «άγρια» ζωή !
Τεχνικές Πληροφορίες:
Διάρκεια πεζοπορίας: 5 ώρες σε ευχάριστο ρυθμό
Απόσταση: 9,5 χλμ.
Βαθμός Δυσκολίας: 3/5
Προϋποθέσεις:
ΔΕΝ χρειάζεται να έχετε προηγούμενη εμπειρία αλλά απαιτείται καλή φυσική κατάσταση
Είναι μια διαδρομή κατάλληλη και για παιδιά. (8 ετών + με συνοδεία κηδεμόνα)
Το πρόγραμμά μας:
Ώρα Συνάντησης: 09.00
Σημείο Συνάντησης: Χωριό Μονόλιθος (βόρεια είσοδος – δείτε χάρτη εδώ)
09.00 Συνάντηση στον Μονόλιθο
09.30 – 11.00 Ανάβαση προς το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη
11.00 – 11.15 Σύντομη στάση και επίσκεψη στο εκκλησάκι.
11.15 – 12.15 Ανάβαση στην κορυφή του Ακραμύτη (στάση για φωτογραφίες!)
12.15 – 14.30 Κατάβαση από εν μέρει διαφορετικό μονοπάτι μέσα από πυκνό δάσος και όμορφα λιβάδια
14.30 Επιστροφή στο σημείο εκκίνησης
Κόστος Συμμετοχής:
15 € / άτομο ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ –
*Έκπτωση για κατόχους κάρτας ανεργίας & φοιτητές – 15%
>>> ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ <<<
Περιλαμβάνει:
– εξοπλισμό πεζοπορίας (μπατόν)
– έμπειροι συνοδοί πεζοπορίας
– ελαφρύ σνακ (φρούτο και μελεκούνι)
Τι πρέπει να έχετε μαζί σας:
– παπούτσια για πεζοπορία (και τα αθλητικά είναι οκ!)
– καπέλο
– παγούρι
– αντιανεμικό μπουφάν
– φακό (προαιρετικά)
Κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες: τηλεφωνικά στο 6974202182, με email στο rhodes@trekking.gr ή με μήνυμα στη σελίδα μας.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
* Με την δήλωση ενδιαφέροντος ο κάθε συμμετέχων υποχρεούται να προβεί σε ενημέρωση του διοργανωτή για τυχόν προβλήματα υγείας και οφείλει να έχει μαζί του τυχόν φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί.
* H διοργανώτρια εταιρεία έχει το δικαίωμα να προβεί σε αλλαγές των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων, αναλόγως των καιρικών συνθηκών ή άλλων παραγόντων.
* Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από την δραστηριότητα άτομα που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ιδίων ή της ομάδας και που ενοχλούν με οιονδήποτε τρόπο τους λοιπούς συμμετέχοντες.
* Για την εξασφάλιση της θέσης σας θα πρέπει να καταβληθεί έως 2 ημέρες πριν από την ημέρα διεξαγωγής το ποσό της προκαταβολής, που ανέρχεται στο 50% του ποσού. Η πλήρης εξόφληση θα γίνει κατά την έναρξη της δραστηριότητας.
* Η προμήθεια εμβάσματος από άλλη τράπεζα επιβαρύνει αποκλειστικά μόνο τον καταθέτη.
* Ελάχιστος αριθμός ατόμων 8. Σε περίπτωση που δε συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός, η εκδρομή ακυρώνεται και επιστρέφεται το ποσό της προκαταβολής εξ ολοκλήρου.
* Η εταιρία μας ακολουθεί κανόνες υγιεινής που ορίζονται από τον ΕΟΔΥ και συνιστώνται από το ΣΕΤΕΥΔA (δείτε αναλυτικά εδώ). Τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα στα άτομα, όλα τα υλικά απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση, προσφέρεται απολυμαντικό gel και μαντηλάκια. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να συμμορφώνονται με τους εν ισχύ κανονισμούς και να φροντίζουν για την τήρηση των προσωπικών μέτρων υγιεινής.
*H εκδρομή θα πραγματοποιηθεί εφόσον επιτραπεί η επαναλειτουργία των δραστηριοτήτων μας από τις αρχές.