Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«Ειρήνη μέσα μας-ειρήνη ανάμεσα μας-ειρήνη ανάμεσα στους λαούς»

Δεκ 21, 2018 @ 20:00 - 22:00

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού – Αθλητισμού Ρόδου, οργανώνει συναυλία με τίτλο: «Ειρήνη μέσα μας-ειρήνη ανάμεσα μας-ειρήνη ανάμεσα στους λαούς» την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 8.00 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο με ελεύθερη είσοδο.

Στη συναυλία αυτή παίρνουν μέρος, η Πειραματική Χορωδία Δήμου Ροδίων και τα τμήματα Παιδικής Χορωδίας Δήμου Ροδίων, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Σακελλαρίδη.

Συμπράττουν οι μουσικοί: Δημήτρης Ιωσήφ (πιάνο), Λεωνίδας Σακελλαρίδης (βιολί), Ελευθερία Ζαράκη (ως σολίστ σοπράνο ), Γρηγόρης Καλτσίδης (κλαρινέτο) και Δημήτρης Βαβλάς (βιολί). Ποιητικά κείμενα θα διαβάσει ο Αυγουστίνος Τσιριμώκος.

Ο τίτλος της συναυλίας αυτής «βλέπει» προς την ειρήνη μέσα μας… την εσωτερική γαλήνη δηλαδή και τη συναισθηματική ισορροπία. Ψυχικές καταστάσεις που η ασχολία με τη μουσική και το τραγούδι τις βοηθά και τις καλλιεργεί.

Η συναυλία «βλέπει» ακόμα προς την ειρήνη ανάμεσα μας. Έχοντας ο καθένας τη δική του εσωτερική γαλήνη-τη δική του εσωτερική «ειρήνη»- είναι πιο εύκολο να ζήσει στην καθημερινότητα «ειρηνικά» με τους άλλους. Και πάλι το τραγούδι και η μουσική γενικότερα, έρχονται να βοηθήσουν τον καθένα μας.

Τέλος, όσο αφορά την ειρήνη μεταξύ των λαών, αυτό που σημειώνουμε είναι πως η Επιστήμη της Αγωγής, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, δίνει έμφαση στην «Παιδαγωγική της Ειρήνης». Έτσι πιστεύεται ότι τα παιδιά θα ευαισθητοποιηθούν για την αξία της ειρήνης σε αντίθεση με τα δεινά και τον πόνο των πολέμων. Ένα από τα «εργαλεία»  της Μουσικής Παιδαγωγικής είναι και η μουσική, είναι το τραγούδι.

Διοργανωτής

1ΔΟΠΑΡ

Χώρος Διεξαγωγής

Δημοτικό Θέατρο Ρόδου