Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Παρουσίαση του βιβλίου «Εδουάρδου Μπιλιότου & Αββά Κοτρέ, Η νήσος Ρόδος: ένα βιβλίο, μια εποχή»

Δεκ 7, 2018 @ 19:30 - 21:30

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτονικής & Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου σας προσκαλεί την Παρασκευή, 7/12/2018, στις 19:30, στο Κατάλυμα της Ισπανίας, στην εκδήλωση με θέμα:

«Εδουάρδου Μπιλιότου & Αββά Κοτρέ, Η νήσος Ρόδος: ένα βιβλίο, μια εποχή»

Την  θα κάνει ο Γρηγόρης Τσιόγκας, φιλόλογος. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Σουσάνα Καρδούλια, ηθοποιός-σκηνοθέτης. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με μουσική οι Θανάσης Βερδελής και Γιώργος Καραβέλατζης.

Θα προβληθεί, επίσης, η ταινία: «Ρόδος 1856: ο σεισμός και η έκρηξη στο ναό του Αγίου Ιωάννη των Ιπποτών», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λουιζίδη και παραγωγή Υπηρεσίας  Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών έργων του ΥΠΠΟΑ.

Στην εκδήλωση θα διατίθενται αντίτυπα του συλλεκτικού τόμου, που έχει ανατυπωθεί από τον Σύλλογο τη δεκαετία του ΄80.

Ευχαριστίες οφείλονται: Στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου για την παραχώρηση του Καταλύματος της Ισπανίας, στον κο Μανώλη Μακρή, νομικό, συγγραφέα, πρόεδρο της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Δωδεκανήσου για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τον Μ. Μαλλιαράκη, καθώς και στον κο Αντώνη Αγγελή, διευθυντή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρόδου για την παροχή διευκολύνσεων για τη μελέτη των στοιχείων αυτών και στην κα Ευαγγελία Μπιλλήρη, πολιτικό μηχανικό, για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τον Σ. Καραβοκυρό. Ευχαριστίες επίσης στο Ραδιόφωνο Λυχνάρι για τη χορηγία της επικοινωνίας.

Διοργανωτής

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΡΟΔΟΥ

Χώρος Διεξαγωγής

Κατάλυμα της Ισπανίας