Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Πρώτη παρουσίαση του προγράμματος Young Mediterranean Voices στην Ελλάδα

Οκτ 12, 2018 @ 19:00 - 21:00

Το Ελληνικό Δίκτυο του Ιδρύματος Anna Lindh και το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, διοργανώνουν debate event στα πλαίσια του εμβληματικού προγράμματος του Ιδρύματος Anna Lindh, Young Mediterranean Voices. Το πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της νεολαίας στη Μεσόγειο, με την εκπαίδευσή τους στην ικανότητα του debating και την ανάπτυξη των ηγετικών τους ικανοτήτων, έτσι ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν ισότιμα στο δημόσιο διάλογο, να προωθούν τον διάλογο μεταξύ Βορρά και Νότου αλλά και τα κοινά θέματα που απασχολούν την νεολαία και στις δύο πλευρές της Μεσογείου.

Πρόκειται για την πρώτη τέτοια δράση που πραγματοποιεί το Ίδρυμα Anna Lindh στην Ελλάδα, αποτελώντας απλώς το πρώτο βήμα στην ανάπτυξη του προγράμματος αυτού και στην Ελλάδα, ήτοι στη σχετική εκπαίδευση εκπαιδευτών και debaters, στη δημιουργία σχετικών λεσχών και αντίστοιχων τοπικών και εθνικών διαγωνισμών, και στη συνέχεια συμμετοχή σε περιφερειακούς σχετικούς διαγωνισμούς και αντίστοιχων δράσεων. Η δράση πραγματοποιείται στα πλαίσια του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου Προσομοίωσης Περιφερειακών Διεθνών Οργανισμών – RhodesMRC 2018, καθώς κατά τη διάρκειά του θα βρίσκονται στη Ρόδο αντιπροσωπείες από 13 σχολές και πανεπιστήμια.

Η γλώσσα διεξαγωγής του debate είναι τα Αγγλικά. Για τη σωστή συμμετοχή στη διαδικασία απαιτείται πολύ καλή ικανότητα κατανόησης της αγγλικής γλώσσας σε προφορικό λόγο.

Το θέμα του debate θα είναι: Πολιτιστική Κληρονομιά και Τουριστική Ανάπτυξη

Το ερώτημα του debate θα είναι: Το σώμα πιστεύει ότι στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές η ανάπτυξη του τουρισμού και του πολιτιστικού τουρισμού θα πρέπει να λαμβάνει προτεραιότητα έναντι της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και των πολιτιστικών ευαισθησιών;

Οι δύο ομάδες που θα τοποθετηθούν υπέρ και κατά του ερωτήματος είναι:

Ομάδα 1: Κος Anas Talalqa (Ιορδανία) και Κα Ειρήνη Κωνσταντινοπούλου (Ελλάδα)

Ομάδα 2: Κα Manal Benani (Αλγερία) και Κος Γιώργος Βέρντι (Ελλάδα)

Παρασκευή, 12/10/2018 στις 19:00 

Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου

Το συντονισμό της διαδικασίας έχει επιφορτιστεί η Μαρία-Ελίζα Θεοδώρου, Δικηγόρος Παρ’Εφέταις, μέλος του Δ.Σ. του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο και της Οργανωτικής Επιτροπής του RhodesMRC.

Το θέμα επιλέχθηκε με ειδική αφορμή τον εορτασμό των 30 χρόνων της συμπερίληψης της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, υπό την αιγίδα του οποίου βρίσκεται το RhodesMRC 2018.

Διοργανωτής

Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο

Χώρος Διεξαγωγής

Νέα Πτέρυγα Νεστορίδειου Μελάθρου