Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«Χριστούγεννα σ’ ένα Παλάτι…. Μελωδίες και χρώματα στο Κάστρο των Αγγείων»

Δεκ 5, 2018 @ 08:00 - Δεκ 16, 2018 @ 17:00

Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου αυτές τις γιορτές θα μεταμορφωθεί σε Κάστρο των Αγγείων! Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Αίθουσα του Χορού διακοσμημένο με στολίδια εμπνευσμένα φέτος από τα κεραμικά του ΙΚΑΡΟΥ, η περίφημη έκθεση που έχει ως επίκεντρο το ομώνυμο ιστορικό εργοστάσιο και φιλοξενείται σε μία από τις εντυπωσιακότερες αίθουσες του Παλατιού και χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα, ασπρόμαυρες φωτογραφίες και πολύχρωμες εικόνες, δραματοποιημένες αφηγήσεις και ιστορίες σαν παραμύθια, θα μας μεταφέρουν μέσα από μία εορταστική ατμόσφαιρα σε περασμένες εποχές, τότε που οι άνθρωποι ζούσαν δίνοντας ζωή στο χώμα με τα χέρια τους και χρώμα στα όνειρά τους, διασώζοντας παραδόσεις αιώνων.

Σας προσκαλούμε λοιπόν σε αυτό το μαγικό ταξίδι που ξεκινά από τις 5 Δεκεμβρίου με εργαστήρια κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών και θα κορυφωθεί με μια μεγάλη γιορτή το Σάββατο το απόγευμα, στις 15 Δεκεμβρίου, με συνοδοιπόρο όπως κάθε χρονιά το εξαιρετικό Μουσικό Σχολείο της Ρόδου. Φέτος θα έχουμε τη χαρά να μας συντροφεύει και το Λύκειο Ελληνίδων Ρόδου «Εργάνη Αθηνά».

Να σημειώσουμε ότι τα εργαστήρια για τους μικρούς μας φίλους θα πραγματοποιηθούν και την Κυριακή το πρωί στις 16 Δεκεμβρίου, ενώ η είσοδος σε όλες τις χριστουγεννιάτικες δράσεις είναι ελεύθερη.

Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, ευελπιστώντας να σας προσφέρουμε μία ξεχωριστή εμπειρία!

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικη εκπαιδευτική δράση με οικογένειες προσφύγων που φιλοξενούνται αυτή την περίοδο στο νησί μας σε συνεργασία με την Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων Άρσις και με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.

Πέμπτη έως Παρασκευή, 6-7/12/18 και Δευτέρα έως Τρίτη, 10-11/12/18
Εργαστήρια κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών για μαθητικές ομάδες.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Ρόδου και με τη συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Ρόδου «Εργάνη Αθηνά» στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στις 18:00.

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018
Εργαστήρια κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών για ελεύθερες ομάδες παιδιών. Τα εργαστήρια, διάρκειας 60΄, θα πραγματοποιούνται από τις 9.30 έως τις 13:30. Μέγιστος αριθμός συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 25 παιδιά.

Χώρος Διεξαγωγής

Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου “Καστέλο”