Thursday, April 25, 2024
19.3 C
Rhodes
HomeΡόδοςΗ Ρένα Παυλάκη – Διακίδη στο πλευρό των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Η Ρένα Παυλάκη – Διακίδη στο πλευρό των ξενοδοχοϋπαλλήλων

- Διαφήμιση -

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου Θανάση Σταμούλη και μέλη του Σωματείου, είχε η Ρένα Παυλάκη – Διακίδη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη Μπροστά το Νότιο Αιγαίο, του υποψηφίου περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου.

Στη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στα γραφεία του ΕΚΡ, συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου, απόρροια της επίθεσης που έχουν δεχτεί οι εργαζόμενοι, κυρίως του ιδιωτικού τομέα,  την τελευταία 4ετία στα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά τα προβλήματα της περιοχής, ο κ. Σταμούλης ανέδειξε ιδιαίτερα αυτό των επαναπροσλήψεων, σε συνάρτηση με την “μαύρη εργασία”, αφού, παρότι έχει ξεκινήσει η λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων, είναι μεγάλος ο αριθμούς των εργαζομένων που απασχολούνται χωρίς να έχει γίνει ακόμη η διαδικασία  επαναπρόσληψής τους. Όσο για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το φαινόμενο της ανασφάλιστης εργασίας, λόγω της υποστελέχωσης των ελεγκτικών μηχανισμών.
Επίσης, σημαντικός αριθμός εργαζομένων δεν έχει ακόμη επαναπροσληφθεί στα ξενοδοχεία, αφού πολλές επιχειρήσεις προτιμούν τους μαθητευόμενους των 300 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις αποδοχές των εργαζομένων, ο κ. Σταμούλης ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα, αφού βρισκόμαστε στην έναρξη της σαιζόν, επισήμανε ωστόσο ότι είναι πολύ σημαντικό να τηρηθεί η Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπεγράφη τον περασμένο Δεκέμβριο, μεταξύ ΕΞΡ και Σωματείου, αντί των επιχειρησιακών συμβάσεων που επιβάλλουν ορισμένες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στο προσωπικό τους.

- Διαφήμιση -

Ο πρόεδρος του  Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου επανέλαβε ότι και στη διάρκεια της νέας σαιζόν το Σωματείο θα είναι  παρόν, προκειμένου  να κατοχυρώσει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Από την πλευρά της η Ρένα Παυλάκη – Διακίδη, που με την δημοσιογραφική της ιδιότητα ήταν πάντα στο πλευρό των εργαζομένων, αναδεικνύοντας τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που προκάλεσε η κρίση, αλλά και τους δίκαιους αγώνες τους για την προάσπιση των κεκτημένων τους, διαβεβαίωσε τον κ. Σταμούλη θα συνεχίσει να είναι αρωγός στις μάχες που δίνει καθημερινά το Σωματείο. Σημείωσε πως παρότι γίνεται λόγος για μία καλή χρονιά, σε επίπεδο αφίξεων, τα συνεχιζόμενα προβλήματα του κλάδου κινδυνεύουν να μην επιτρέψουν αυτό το θετικό πρόσημο να έχει τα αντίστοιχα θετικά αποτελέσματα και για τους εργαζόμενους. Η κ. Παυλάκη – Διακίδη τόνισε ότι είναι κρίσιμο να τηρηθεί η Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αφενός για να μην διασαλευτεί η εργασιακή ειρήνη στην περιοχή, αφετέρου για να μην πληγεί περισσότερο ο κλάδος, που θα έχει ως αποτέλεσμα την συνέχιση της ύφεσης στην τοπική οικονομία.

Κάλεσε, τέλος,  τους εργαζόμενους να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο Σωματείο, να ενημερώνονται για τα δικαιώματα τους αλλά και να κρατήσουν ψηλά τη σημαία των αγώνων και των διεκδικήσεών τους, με την ίδια πάντα πάντα δίπλα τους, για την ενδυνάμωση της φωνής τους.

11

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.