Monday, June 24, 2024
24.9 C
Rhodes
HomeΡόδοςΔωδεκάνησαΔημήτρης Γάκης: «Πάλι ψέμματα μας είπε ο κ. Σαμαράς! Γιατί πόσο απέχει...

Δημήτρης Γάκης: «Πάλι ψέμματα μας είπε ο κ. Σαμαράς! Γιατί πόσο απέχει το ψέμμα από την αλήθεια που αποκρύπτεται;»

- Διαφήμιση -

«Οι προκλήσεις στη νησιωτική χώρα θέλουν αποφασιστικότητα και ειλικρίνεια. Με την προεκλογική επίσκεψη του κ. Σαμαρά στη Ρόδο, η επικοινωνιακή «παραφιλολογία» αναφορικά με τα «κυβερνητικά πεπραγμένα» στη Δωδεκάνησο ξεπέρασε κάθε όριο υποκρισίας με θύμα της, πριν από κάθε άλλο, την ίδια τη νησιωτική οικονομία και τους πολίτες.

Τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα που έχουν τα νησιά μας τα γνωρίζουμε όλοι μας. Δεν χρειαζόμαστε την γνώμη του κ. Σαμαρά, που εξαίρεσε το αεροδρόμιο της ιδιαίτερης πατρίδας του από την πρόσφατη ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων. Γι’ αυτή την αλήθεια δεν είπε λέξη!

Την υποκρισία του ίδιου και των υποστηρικτών της πολιτικής του στα Δωδεκάνησα την γνωρίζουμε επίσης. Την ομολόγησε άλλωστε μόνος του στην προεκλογική του ομιλία. Δεσμεύτηκε, τάχα, για την «ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου, που θα δώσει τη δυνατότητα στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να στηρίξουν τα νησιά με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και για την ουσιαστική ενίσχυση των υποδομών παροχής υπηρεσιών υγείας στα νησιά».

Λες και τα νησιά μας φυτρώσανε προχτές, λίγο πριν έρθει!

- Διαφήμιση -

Και ενώ παραδέχεται ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει την θέση που της αξίζει  στις πρώτες θέσεις του παγκόσμιου Τουριστικού Χάρτη, θέση που δυσκολεύεται πλέον να κατακτήσει μετά τις καταστροφικές πολιτικές που εφάρμοσε για δεκαετίες το κόμμα του (για λογαριασμό των συμφερόντων που υπηρετεί, σε βάρος του περιβάλλοντος, της αειφορίας και την κοινωνικής συνοχής), την ίδια στιγμή ομολογεί την κατάντια του συστήματος πρωτοβάθμιας υγείας που είναι προϋπόθεση για την άσκηση οποιασδήποτε πολιτικής.

Δεν σας ανέχεται κ. Σαμαρά άλλο ο τόπος, ούτε εσάς ούτε τους αυλικούς σας!

Γιατί αυλικοί είναι οι γυρολόγοι πολιτικοί και ιδίως οι νέοι και οι νέες που οι πολιτικές της παρατεταμένης διαπλοκής και διαφθοράς, που επέλεξαν απογυμνωμένοι από αξίες, οδηγούσαν τη νεολαία στην απελπισία, την ανεργία και την μετανάστευση. Τι μπορεί άραγε να διδάξει με την στάση της η νεοεπανακάμψασα στα παλιά της λημέρια, αναζητώντας την ¨σταθερότητα¨ ,!!! πρώην βουλεύτρια της περιοχής μας στα παιδιά μας;

Ξέρετε ποια είναι τα αναμφίβολα αποτελέσματα της πολιτικής που υπηρετεί; Το δημογραφικό πρόβλημα όπως εκφράζεται στα Δωδεκάνησα στην τελευταία απογραφή.

Δεν είναι τότε ψέμα ότι έχει εθνική στρατηγική ο κος Σαμαράς και νοιάζεται για το μέλλον αυτού του τόπου;

Διότι δεν μπορείς να μιλάς για νησιωτική πολιτική και να μην έχεις πρόγραμμα, να μη κάνεις κουβέντα για διαβούλευση και συμπόρευση με την τοπική κοινωνία, δημιουργώντας ένα προηγούμενο το οποίο φυσικά θα βρει μπροστά του στις εκλογές του Γενάρη.

- Διαφήμιση -

Πράγματι, «ο τουρισμός θα σαρώσει», αλλά όπως ανέφερε κι ο ίδιος ο απερχόμενος πρωθυπουργός «το πρόβλημα είναι σε ποια κοίτη θα τον πας», κι εμείς λέμε, ότι θα τον πάμε εκεί που πρέπει για να ωφεληθεί η κοινωνία, εκεί που η κοινωνική ανταποδοτικότητα θα μεγιστοποιείται, εκεί που θα μπορέσουν οι πολύ μικρές και  μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ανταγωνιστούν τα μεγάλα μονοπώλια και ολιγοπώλια, εκεί που θα υπάρχει αξιοπρεπής εργασία για όλους και θα μπει φρένο στην εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή.

Για εμάς εργαλεία για την  αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος είναι η στάση και η προετοιμασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο τρόπος της παραγωγικής ανασυγκρότησης σε μια διαλυμένη παραγωγική βάση, η έμπνευση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η ανασύνθεση και ο χωροταξικός επανασχεδιασμός του αστικού τοπίου.

Το ίδιο σημαντικό στην αναπτυξιακή μας πρόταση, είναι ο ρόλος του πολιτισμού στην προβολή των νησιών μας, ο εμπλουτισμός και η εξειδίκευση του τουριστικού προϊόντος, η καινοτομία, η αύξηση, διάχυση και τελική διαχείριση των επισκεπτών, τα αξιόπιστα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά δρομολόγια με προσιτά ναύλα, η ανάπτυξη ζωνών προστασίας του οικιστικού αποθέματος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, η διασύνδεση με εξωστρέφεια των διαφορετικοτήτων στις τοπικές κοινωνίες και νησιά

Πράγματι, όπως υποστηρίζει και ο Σαμαράς, στις 25 Ιανουαρίου «η Ελλάδα θα αναμετρηθεί με τον καλύτερο και με τον χειρότερο εαυτό της: Θα διαλέξει αν θέλει να προχωρήσει μπροστά, να γίνει μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα μέσα στην Ευρώπη» ή αν θα παραμείνει υποτελής, αν θα διαλέξει να συντηρήσει τον ραγιαδισμό και την εξάρτηση από ξένα κέντρα κι αφεντικά, από την κυριαρχία των «αγορών», από την πραγματικά απατηλή ανάπτυξη με μόνιμα ελλείμματα, ελλείμματα στις αξίες, τα ιδανικά, τα όνειρα όλων μας, μα κυρίως των παιδιών μας.»

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.