Thursday, February 22, 2024
15.4 C
Rhodes
HomeΡόδοςΔωδεκάνησαΝεκτάριος Σαντορινιός: «Από την τυφλή υποταγή στους δανειστές στο δρόμο της εξόδου...

Νεκτάριος Σαντορινιός: «Από την τυφλή υποταγή στους δανειστές στο δρόμο της εξόδου από τα σημερινά αδιέξοδα με την στήριξη του Ελληνικού λαού»

- Διαφήμιση -

Οι Έλληνες πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον της χώρας εν’ όψει των βουλευτικών εκλογών αναρωτιούνται πώς θα πετύχει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκεί που το success story της συγκυβέρνησης απέτυχε. Σε απάντηση του προβληματισμού τους αντιπαραθέτω συνοπτικά τις δύο πολιτικές επιλογές που συνθέτουν το πολιτικό σκηνικό της χώρας: Αυτής που επιβάλλεται με στυγνή και καταστροφική αποφασιστικότητα από τα ξένα κέντρα και ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση, και μιας άλλης ριζικά διαφορετικής πολιτικής, που θα εφαρμοστεί από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την απελευθέρωση από τα μνημόνια.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ – Ή ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ – Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ;

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ, αφού όχι μόνον συμφωνεί αλλά υπερασπίζεται με σθένος τα μνημόνια και τη νεοφιλελεύθερη, μνημονιακή πολιτική. Η μόνη δήθεν διαπραγμάτευση αφορούσε στο χρόνο εφαρμογής των δεσμεύσεων ώστε να κερδηθεί πολιτικός χρόνος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μπαρόζο αποκάλυψε πρόσφατα (22/10/214) ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις συμφωνούσαν και συναποφάσιζαν στις Βρυξέλλες, αλλά όταν επέστρεφαν στη χώρα, ισχυρίζονταν ότι πιέσθηκαν από την Μέρκελ.

Τα Μνημόνια ήταν το «άλλοθι» για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ώστε να περάσουν τα μέτρα που και οι ίδιοι ήθελαν: μείωση κατώτατου μισθού, διάλυση εργασιακών σχέσεων, συρρίκνωση κοινωνικού κράτους (συντάξεις, υγεία, παιδεία), ιδιωτικοποιήσεις κλπ. Δεν είναι τυχαίο ότι δημόσια ο κ. Κύρτσος ζήτησε μείωση συντάξεων, ο κ. Παπαμιμίκος κόψιμο του ΕΚΑΣ σε όσους παίρνουν επίδομα αλληλεγγύης, ενώ ο ίδιος ο Βενιζέλος είχε αρνηθεί κούρεμα του χρέους στον Σόιμπλε, λέγοντας ότι είναι βιώσιμο.

- Διαφήμιση -

Επιπλέον, οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν την εκτεταμένη διαφθορά μέρους του πολιτικού συστήματος και τους κρατάνε στο χέρι με τις λίστες SIEMENS, Lagarde κτλ. Ακόμα και σήμερα που η λιτότητα αμφισβητείται εντονότερα από ποτέ, εντός και εκτός Ευρώπης, ο κ. Σαμαράς παραμένει πιστός σύμμαχος της κ. Μέρκελ.

ΚΑΙ Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ;

Με ευρωπαϊκές και εθνικές συμμαχίες ενάντια στη λιτότητα

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα, χτίζει συμμαχίες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με δυνάμεις που αντιστρατεύονται αυτή την καταστροφική πολιτική. Έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούνται ρήγματα ανάμεσα στις ευρωπαϊκές δυνάμεις τα οποία είναι εκμεταλλεύσιμα από μια κυβέρνηση, όπως αυτή που θα φτιάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, αποφασισμένη να διαπραγματευτεί υπέρ των πολλών.

Με ουσιαστική και αποφασιστική πολιτική διαπραγμάτευση

Όλοι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι παραδέχονται ότι θα αναγκαστούν να διαπραγματευτούν με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πληθαίνουν οι φωνές που αναγνωρίζουν ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο και ότι είναι αναγκαία η διαγραφή μέρους του.

- Διαφήμιση -

Με πρόγραμμα για δίκαιη και κοινωνικά βιώσιμη λύση στο πρόβλημα του χρέους

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτάσσει την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης και την επανεκκίνηση της οικονομίας, για να έλθει στον τόπο μας η Δικαιοσύνη, η Δημοκρατία και η Αξιοπρέπεια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του θα αποτελέσει μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, που θα εγγυηθεί τα συμφέροντα της Ελλάδας και του λαού της και θα αγωνιστεί γι’ αυτά.

Με ισχυρή λαϊκή εντολή

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την στήριξη του Ελληνικού λαού προκειμένου να αλλάξει μια αποδεδειγμένα καταστροφική πολιτική. Ζητά από τον Ελληνικό λαό να του δώσει μια ισχυρή εντολή για να μη γίνει το μνημόνιο μόνιμο καθεστώς ισοπέδωσης της χώρας και των ανθρώπων της, για να μην υπάρξουν νέα μνημόνια λιτότητας, για να μην κοπούν εκ νέου συντάξεις και μισθοί, για να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα φάρμακα και τα τρόφιμα. Όσο πιο ισχυρή και ευρεία θα είναι η νίκη μας στις επόμενες εκλογές, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η θέση της χώρας και του λαού μας.

Στις 25 του Γενάρη η ελπίδα έρχεται – η Ελλάδα προχωρά – η Ευρώπη αλλάζει.

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.