Friday, March 29, 2024
21.3 C
Rhodes
HomeΡόδοςΚοινωνίαΔήμος Ρόδου και Ομοσπονδία Πολιτιστικών Σωματείων στηρίζουν τους Ρόδιους μουσικούς

Δήμος Ρόδου και Ομοσπονδία Πολιτιστικών Σωματείων στηρίζουν τους Ρόδιους μουσικούς

- Διαφήμιση -

Με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου συναντήθηκε την Τετάρτη ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος και συζήτησαν θέματα στήριξης της Ομοσπονδίας και ανάδειξης των Ρόδιων μουσικών.

Παρόντες ήταν:  o πρόεδρος της Ομοσπονδίας και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαλάκου Παναγιώτης Εγγλέζος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σορωνής Παναγιώτης Μπέλλος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Απολλώνων Μανώλης Κυριαζάκος, το μέλος του  Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάρδου Μπάμπης Μαστροδημήτρης και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαέρμων Σταμάτης Πατούνας.

Ο δήμαρχος Ρόδου, δήλωσε τη στήριξή του στους Ρόδιους μουσικούς εντάσσοντάς τους κατ΄ αρχήν στις δράσεις του ΔΟΠΑΡ και συζήτησε με την Ομοσπονδία την προοπτική συμμετοχής τους σε προγράμματα που θα παρουσιάζονται στις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού.

Στο ίδιο πλαίσιο η Ομοσπονδία ξεκινά τις ενέργειες για τη δημιουργία Ορχήστρας Παραδοσιακών Οργάνων η οποία θα ανοίγει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων όποια μουσικά σχήματα κι αν ακολουθούν στη συνέχεια, δράση την οποία θα στηρίξει κι ο Δήμος Ρόδου. Ο κ. Χατζηδιάκος, τόνισε μάλιστα ότι μέχρι τις 30 Οκτωβρίου o Δήμος θα υποβάλει πρόταση στο ΕΣΠΑ για τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας προγραμματισμού και παρουσίασης όλων των πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων.

- Διαφήμιση -

Συζητήθηκε μεταξύ άλλων η ανανέωση της παραχώρησης των γραφείων όπου στεγάζονται οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι ενώ συμφωνήθηκε η συνέχιση των μαθημάτων εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων όπως και πέρυσι, με τη συνεργασία του Δήμου Ρόδου και το ΚΕΚ Γεννηματάς.

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.