Monday, February 6, 2023
8.8 C
Rhodes
HomeΡόδοςΕκπαίδευσηΣεμινάριο φωτογραφίας από το Δ.Ο.Π.Α.Ρ

Σεμινάριο φωτογραφίας από το Δ.Ο.Π.Α.Ρ

- Διαφήμιση -

Είχαμε την χαρά να έχουμε στο Σεμινάριο φωτογραφίας του Δ.Ο.Π.Α.Ρ με την Αργυρώ Χρυσάνθου στο κατάλυμα της Αγγλίας, στην Μεσαιωνική Πόλη που ευγενικά παραχώρησε ο Σύλλογος Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου για τις ανάγκες του σεμιναρίου, τον εξαιρετικό καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και εκδότη του περιοδικού “Φωτογράφος” κ.Τάκη Τζίμα.
Έχουμε την τιμή αυτή η μικρή γεύση Ακαδημαϊκού επιπέδου να μην τελειώνει σε αυτή την σύντομη επίσκεψη του στο νησί μας..
Η εκδήλωση σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας του περιοδικού ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ με τον τομέα Σεμιναρίων Φωτογραφίας του Δ.Ο.Π.Α.Ρ και το Φωτογραφικό Εργαστήρι Ρόδου.

Ο καθηγητής κ.Τάκης Τζίμας αναφέρθηκε αναλυτικά μέσα από το Photo-Business του περιοδικού “ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ” στο μοναδικό ρεπορτάζ που επιμελήθηκε προσωπικά.

Οι -φωτο- παρέες γράφουν ιστορία!
Κάποιες σκέψεις με αφορμή πρόσφατο ταξίδι στη Ρόδο.Είναι γνωστή η ρήση ότι οι παρέες γράφουν ιστορία, όπως είναι εξίσου γνωστό ότι υπάρχει και η άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα που αντιστέκεται στη μιζέρια και στην καταθλιπτική εποχή που ζούμε, που αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο, που ελπίζει, που χαμογελά και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Έναν τέτοιο σπάνιο πυρήνα ανθρώπων είχα την τιμή και την χαρά να συναντήσω στη πανέμορφη Ρόδο, το διήμερο 16-17 Μαρτίου. Πρόκειται για μία δραστήρια ομάδα φωτογράφων του νησιού, που αριθμεί ήδη δεκάδες μέλη, με οργανωτική ψυχή και κινητήρια δύναμη την ακούραστη ΑργυρώΧρυσάνθου. Δεν θα σταθώ στην πολύ ζεστή φιλοξενία που μου επιφύλαξαν, όσο στη βαθιά υπόληψη και στον ειλικρινή θαυμασμό με τον οποίο περιβάλλουν το περιοδικό ΦΩΤΟγράφος.

- Διαφήμιση -

Δυο μέρες στη Ρόδο…
Μετά από πρωτοβουλία του Φωτογραφικού Εργαστηρίου Ρόδου
Η πρόσκληση προήλθε από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού & Άθλησης Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.) στον οποίο υπάγεται το Φωτογραφικό Εργαστήριο Ρόδου και διευθύνει
η Αργυρώ Χρυσάνθου, γνωστή και πολύ δραστήρια επαγγελματίας φωτογράφος – Εισηγήτρια Σεμιναρίων Φωτογραφίας, (Πτυχιούχος του Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής) .

Το πρόγραμμα περιελάμβανε συν τοις άλλοις ομιλία/σεμινάριο την Παρασκευή 16/3 από τον
υπογράφοντα για τα μέλη του Φωτογραφικού Εργαστηρίου Ρόδου και άλλους καλεσμένους.
Φιλοξενήθηκε στο κατάλυμα της Αγγλίας, ένα πανέμορφο, λειτουργικό και θαυμάσιο κτίσμα στην Μεσαιωνική Πόλη που ευγενικά παραχώρησε ο Σύλλογος Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου για τις ανάγκες του σεμιναρίου.

Η δίωρη και πλέον διάλεξη μαζί με την συζήτηση που ακολούθησε αναλύθηκε διεξοδικά το γεγονός της εφεύρεσης της φωτογραφίας και τα αίτια -κοινωνικά, πολιτικά και κυρίως οικονομικά – που το προκάλεσαν.
Διερευνήθηκαν ακόμη οι λόγοι της μεγάλης απήχησης της φωτογραφίας στο ευρύ κοινό από την πρώτη ημέρα της εφεύρεσης και έγινε λεπτομερής παρουσίαση της τεχνολογικής εξέλιξης της φωτογραφίας από το 1839 μέχρι σήμερα.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν ο κ.Κυριαζής Στέφανος (Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ), ο κ. Βασίλη Καϋμενάκης (Μέλος ΔΣ, Δ.Ο.Π.Α.Ρ), ο γνωστός φωτογράφος και φίλος
από παλιά Νίκος Κασέρης, η κ.Ρένα Παυλάκη (Δημοσιογράφος Περιφέρειας Ν.Αιγαίου),
ο κ. Ναπολέων Θ.Βλάσσης (Δ/ντής Κολεγίου Ρόδου) και φυσικά τα μέλη του Φωτογραφικού Εργαστηρίου Ρόδου, πολλοί φιλότεχνοι και ασφαλώς πολλοί φωτογράφοι-μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών Φωτογράφων Ρόδου.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης απονεμήθηκε στον υπογράφοντα συλλεκτικό λεύκωμα με φωτογραφίες του αείμνηστου Ροδίτη φωτογράφου Αντώνη Πάχου εκ μέρους του Δημάρχου κ.ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ.

Ας σημειωθεί κάπου εδώ ότι η εκδήλωση αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας του
περιοδικού ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ με τον τομέα Σεμιναρίων Φωτογραφίας του Δ.Ο.Π.Α.Ρ με την Αργυρώ Χρυσάνθου και το Φωτογραφικό Εργαστήρι Ρόδου το επόμενο χρονικό διάστημα με έδρα την Ρόδο.

- Διαφήμιση -

………………………………………………………………………………………………….

Όλα τα μέλη του Φωτογραφικού Εργαστηρίου Ρόδου συνετέλεσαν για την Άριστη διεξαγωγή του Σεμιναρίου.

Φωτογραφικό Ρεπορτάζ :Μ.Κριτικού , Δ.Γιαννίκου, Μ.Καραγιαννης

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι επιχειρήσεις “Παπουτσής Travel”, “Ευδοκία Boutique Hotel” και Χρήστος Φωτούδης .Το Φωτογραφικό Εργαστήρι Ρόδου τους ευχαριστεί Ιδιαίτερα

- Διαφήμιση -

Leave a Reply

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις