Sunday, April 14, 2024
23.8 C
Rhodes
HomeΕκδηλώσειςΑθλητισμόςΜε «οικολογικό χαρακτήρα» ο 6ος Μαραθώνιος Ρόδου

Με «οικολογικό χαρακτήρα» ο 6ος Μαραθώνιος Ρόδου

- Διαφήμιση -

Οικολογικό χαρακτήρα θα έχει ο φετινός 6ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου. Σκοπός της Οργανωτικής Επιτροπής είναι να γίνει πιο φιλικός προς το περιβάλλον και να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από την υιοθέτηση οικολογικών συμπεριφορών.

Αυτό, μεταξύ άλλων, ειπώθηκε κατά την πρώτη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε χθες (Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019) στο ξενοδοχείο «Πλάζα», ένα μήνα ακριβώς πριν τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και παρουσία αρκετών εκπροσώπων των χορηγών, μίλησαν, η πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Τουρισμού, ο αντιπρόεδρος κ. Βασίλης Ζήκας, πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ-Δήμου Ρόδου κ. Στέφανος Κυριαζής, το μέλος της διοίκησης του κεντρικού ΣΕΓΑΣ κ. Μιχάλης Παυλούς και ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα κ. Νίκος Πολιάς.

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: «Η αναγνώριση είναι η μεγαλύτερη επιτυχία…»

- Διαφήμιση -

«O Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου που θα διοργανωθεί στις 14 Απριλίου αποτελεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Είναι ένας αγώνας-θεσμός ο οποίος πραγματοποιείται σε ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας και αποτελεί συνδιοργάνωση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου του ΔΟΠΑΡ και της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Μαραθώνιος Ρόδου. Έχει επίσης την υποστήριξη της Ένωσης Ξεν/χων Ρόδου ενώ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου τουρισμού και του ΕΟΤ.

Η οργανωτική και λειτουργική αρτιότητα του Μαραθωνίου, τον κατέταξε στις σημαντικές αγωνιστικές δράσεις της χώρα μας. Η επίσημη έγκριση της ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ καθώς και της AIMS & IAAF διασφαλίζουν την εγκυρότητα και την διεθνή αναγνώριση του αγώνα. Η εξασφάλιση της υποστήριξης από όλους τους φορείς και την τοπική κοινωνία ήταν το πρώτο βήμα, καθώς ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου ήταν επιδίωξη χρόνων για το νησί. Με 600 εθελοντές και την στήριξη όλων, έχει καθιερωθεί μέσα σε 5 χρόνια στη μεγάλη αθλητική γιορτή του νησιού μας, των Δωδεκανήσων και του Νοτίου Αιγαίου!

Συμμετοχές από το εξωτερικό…

Είναι μία αθλητική εκδήλωση με διεθνή ακτινοβολία η οποία ανήκει στη Ρόδο και σε όλους τους Ροδίτες. Η ανάπτυξη του αγώνα, οργανωτικά, σε δημοσιότητα και  σε συμμέτοχες, υπήρξε εντυπωσιακή!  Από τους 480 δρομείς του 2014, φτάσαμε στον πέμπτο αγώνα το 2018 στο sold out με 3.500 δρομείς συνολικά, από την Ελλάδα και 39 διαφορετικές χώρες!  O Μαραθώνιος έχει προσελκύσει αθλητές από το Βιετνάμ, το Χονγκ Κονγκ και τις ΗΠΑ μέχρι την Εσθονία και τη Σουηδία.

Μέχρι στιγμής, το 25% περίπου των εγγραφών έγινε από δρομείς από διάφορες χώρες του εξωτερικού!

- Διαφήμιση -

Στόχος του Μαραθωνίου Ρόδου ήταν εξαρχής η δημιουργία ενός διεθνούς μεγάλου αθλητικού γεγονότος  το οποίο θα βάλει την Ρόδο στο χάρτη του αθλητικού τουρισμού, προσελκύοντας  ένα αυξανόμενο κοινό που ταξιδεύει συνδυάζοντας τις διακοπές με την εμπειρία του τρεξίματος. Αυτό το έχουμε πετύχει σε σημαντικό βαθμό.

Εξωστρέφεια…

Ο αγώνας είχε εξαρχής σαφή διεθνή προσανατολισμό και εξωστρέφεια. Ένα εκτεταμένο πρόγραμμα φιλοξενίας επώνυμων δημοσιογράφων από γνωστά ΜΜΕ  εξασφαλίζει δυνατή  προβολή στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ιδιαίτερα μετά τις πρώτες τρεις διοργανώσεις, όταν τεχνικά και οργανωτικά φτάσαμε σε άριστο επίπεδο, ξεκίνησαν συστηματικά οι επαφές και οι συνεργασίες με φορείς για την προβολή του αγώνα, καθώς και την προσέλκυση δρομέων από όλο τον κόσμο.

Σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, την περιφέρεια Νοτιου Αιγαίου και τον ΣΕΤΕ προσκαλούνται κάθε χρόνο δημοσιογράφοι από μεγάλα μέσα που καλύπτουν τον αγώνα με εκτενή αφιερώματα.

Run for tourism…

Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου μας έδωσε την ευκαιρία να επενδύσουμε στην δυναμική  αγορά του Αθλητικού Τουρισμού και ταυτόχρονα να επιτύχουμε σημαντική προστιθέμενη  αξία στο τουριστικό µας προϊόν. Πέρυσι συγκροτήσαμε μαζί με το υπουργείο και τον ΕΟΤ ομάδα που έτρεξε με το σύνθημα Run For Tourism, συνεχίζοντας την πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τον κλασικό Μαραθώνιο των Αθηνών, όπου συμμετείχε και η περιφέρειά μας.

- Διαφήμιση -

Μετά την προηγούμενη επιτυχία και την μεγάλη ανταπόκριση, θα επαναλάβουμε τη συγκεκριμένη δράση. Την ομάδα θα πλαισιώσουν εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας από τη Ρόδο, την Ελλάδα και το εξωτερικό! Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση στα ντόπια στελέχη του τουρισμού να τρέξουν με την ομάδα μας στον Μαραθώνιο της Ρόδου! Θα ήταν μεγάλη μας χαρά, να έχουμε μία πολυπληθή ομάδα!

Καινοτομίες…

Προσπαθώντας κάθε φορά να εισάγουμε κάποια καινοτομία, στοχεύουμε ο Μαραθώνιός μας να γίνει “πράσινος”. Ξεκινάμε φέτος την προσπάθεια. Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα χρησιμοποιηθεί ως κατευθυντήριο όχημα των δρομέων του αγώνα. Το συγκεκριμένο όχημα επιλέχθηκε επειδή δεν εκπέμπει ρύπους όπως τα συμβατικά, που επηρεάζουν την ποιότητα του αέρα στους προπορευόμενους δρομείς. Παράλληλα χρησιμοποιηθούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, e-scooters και ηλεκτρικά πατίνια από την οργανωτική επιτροπή και τους εθελοντές, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργασίες και ο αγώνας να πραγματοποιηθεί ομαλά με “οικολογικό” αποτύπωμα.

Αναγνώριση…

Σήμερα, ο Μαραθώνιος της Ρόδου, αναγνωρίζεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μία σημαντική αθλητική διοργάνωση και αυτή η αποδοχή και αναγνώριση, πιστεύω ότι είναι η μεγαλύτερη επιτυχία. Θεμελιώνει τον αγώνα σε γερές βάσεις.

Ευχαριστίες…

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι στηρίζουν έμπρακτα τη διοργάνωση, ιδιαίτερα τους χορηγούς μας, οι οποίοι είναι πάντα στο πλευρό μας και αποτελούν τους στυλοβάτες του Διεθνούς Μαραθωνίου της Ρόδου.

Ευχαριστούμε επίσης, όλες τις εθελοντικές ομάδες που στηρίζουν τον αγώνα. Χωρίς τη βοήθειά τους, θα ήταν αδύνατη η διοργάνωση. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συνεργάτες.

Ραντεβού στις 14 Απρίλη! Σας καλούμε να είστε όλοι εκεί. Ελάτε όλοι μαζί να δώσουμε παλμό στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός το οποίο στρέφει τα βλέμματα της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας στη Ρόδο.»

ΖΗΚΑΣ: «Μοντέλο σύνθεσης αθλητισμού…»

«Ο Μαραθώνιος Ρόδου είναι μία ξεχωριστή αθλητική διοργάνωση που αποτελεί ιδανικό μοντέλο σύνθεσης αθλητισμού, πολιτισμού, τουριστικής προβολής και τοπικής αναπτυξιακής δραστηριότητας.

Περιλαμβάνει δρόμους που καλύπτουν ολόκληρο το ηλικιακό φάσμα δίνοντας την ευκαιρία για Αθλητική συμμετοχή – κινητοποίηση στους πολίτες της Ρόδου και τους επισκέπτες.

Αναδεικνύει αξίες όπως ο εθελοντισμός, η κοινωνική προσφορά, η αλληλεγγύη, η συμμετοχή, η ευγενής άμιλλα και ο συναγωνισμός, όπως έχουν αναδειχθεί και διδαχθεί από την αρχαία Ελλάδα και φτάνουν μέχρι τις μέρες μας.

Δίνει την ευκαιρία σε αθλητές και αθλούμενους όλων των ηλικιών, στα μέλη του δρομικού κινήματος, στους μαθητές Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων να αισθανθούν τη χαρά της συμμετοχής και της κίνησης, στοχεύει πέρα από τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας των πολιτών, στην προαγωγή των αληθινών ανθρώπινων σχέσεων και στην προάσπιση όλων εκείνων των αξιών και των ιδανικών που καθιστούν μια κοινωνία ενεργή και ικανή να ανταπεξέλθει με αξιώσεις στη σημερινή συγκυρία.Υποδέχεται  συμμετοχές από το εξωτερικό και από την υπόλοιπη Ελλάδα λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Δίνει την ευκαιρία για συνεργασία μεταξύ των συνδιοργανωτών φορέων (της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου, του ΣΕΓΑΣ και της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου) και συμμετοχή όλων των φορέων του νησιού, κινητοποιεί σωματεία, συλλόγους και εθελοντικές ομάδες.

Στοχεύοντας:

Στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος  για άθληση σε όλες τις ηλικίες με τα οφέλη που προκύπτουν από αυτό.

Στον Αθλητικό τουρισμό, την Ανάδειξη της ιστορικής, της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και της σπάνιας φυσικής ομορφιάς της Ρόδου.

Στην Ανάπτυξη του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς, όλοι εμείς καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για έναν ποιοτικό και πετυχημένο αγώνα που θα είναι για όλους μια αξέχαστη εμπειρία».

ΚΥΡΙΑΖΗΣ: «Ενώνει όλους τους ροδίτες…»

«Ο Μαραθώνιος δρόμος Ρόδου είναι μια ακόμη μεγάλη αθλητική εκδήλωση που στηρίζει σαν συνδιοργανωτής ο ΔΟΠΑΡ και κατ΄ επέκταση ο Δήμος Ρόδου. Χέρι χέρι μαζί με την Περιφέρεια στηρίζουμε και συνδιοργανώνουμε εκδηλώσεις, αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου, που όχι μόνο ενισχύουν την τουριστική προβολή της Ρόδου, αλλά ψυχαγωγεί κι ενώνει όλους τους ροδίτες. Κάθε χρόνο βελτιώνουμε την οργανωτική μας δομή και αυτό έχει θετικότερα αποτελέσματα. Θέλουμε οι Φορείς της Ρόδου να έρθουν κοντά μας και να ενταχθούν στη δική μας προσπάθεια»

ΠΑΥΛΟΥΣ: «Εμπιστοσύνη από τον ΣΕΓΑΣ…»

«Από την πρώτη στιγμή, ο ΣΕΓΑΣ είναι δίπλα στην οργανωτική επιτροπή. Αυτό σημαίνει ότι έχει εμπιστοσύνη στη διοργάνωση, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Οι εκδηλώσεις που τελούν υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ δεν δίνεται οπουδήποτε, αλλά μόνο σε αξιόπιστους φορείς».

ΠΟΛΙΑΣ: «Αθλητές από 45 χώρες, έως τώρα…»

«Δεν έχουμε μόνο στόχο την ανάδειξη της Ρόδου τουριστικά, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μέσα από το Μαραθώνιο, τον ημιμαραθώνιο, τα 5 και 10 χιλιόμετρα, αλλά και τον παιδικό αγώνα, δίνουμε κίνητρα στους ροδίτες, να ψυχαγωγηθούν και να απολαύσουν την ίδια τους την πατρίδα, τόπος ολυμπιονικών στην αρχαία Ελλάδα. Οι συντονισμένες μας προσπάθειες που κάθε χρόνο βελτιώνουμε, μας δίνουν καλύτερα αποτελέσματα. Φέτος, κι έως τώρα, έχουμε συμμετοχές αθλητών από 45 χώρες».
-Οι εγγραφές για τον 6ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν ηλεκτρονικά την εγγραφή στην ιστοσελίδα του αγώνα: https://rhodesmarathon.gr για τις αποστάσεις του Μαραθωνίου, του Ημιμαραθωνίου, των 10 χλμ. και των 5 χλμ.

-Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου, καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

 

-Για περισσότερες πληροφορίες:

https://rhodesmarathon.gr

Facebook:  https://www.facebook.com/roads2rhodes

Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes

Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.