Monday, June 24, 2024
24.9 C
Rhodes
HomeΡόδοςΓαστρονομία«Δρόμοι του Ροδινιού» μια σπουδαία γιορτή προβολής της ροδίτικης κουζίνας και των...

«Δρόμοι του Ροδινιού» μια σπουδαία γιορτή προβολής της ροδίτικης κουζίνας και των εξαιρετικών κρασιών του νησιού

- Διαφήμιση -

Ο Δήμαρχος Ρόδου προέβαλε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη των Ροδίων – Τίμησε ντόπιους επιχειρηματίες και εθελοντές για την προσφορά τους στο προσφυγικό.

«Σήμερα, κλείνοντας τον κύκλο μιας πορείας «ανάβασης», μιας πορείας αγώνα και αγωνίας, ενός δύσκολου, αλλά όμορφου οδοιπορικού θεωρήσαμε χρέος μας να τιμήσουμε (πέραν από κάθε σκοπιμότητα), τα πρόσωπα εκείνα, τα οποία συστοιχίζονται πίσω από μεγάλες και μικρές ιστορίες, σημαντικά, αλλά και καθημερινά, γεγονότα και περιστατικά, τα οποία φέρνουν τον άνθρωπο πιο κοντά στην κοινωνική αποστολή του.

Η σημερινή εκδήλωση ακριβώς αυτές τις αξίες θέλει να αναδείξει και να επιβραβεύσει συμπολίτες μας, οι οποίοι με την ενεργό δράση τους, τη φλόγα της προσφοράς, τη βοήθεια προς τον συνάνθρωπο αφήνουν στο πέρασμά τους ανεξίτηλα τα ίχνη τους σε πεδία, όπου δεν υπάρχουν σκοπιμότητες και δάφνες επαίνων. Οι άνθρωποι αυτοί με τις ενέργειές τους, τις καλές τους προθέσεις, με την καθαρότητα των πράξεών τους αποτελούν τα καλύτερα πρότυπα για την αφύπνιση, την ηθική ανάταση και τελείωση του ανθρώπου».

Θα αναφερθώ σήμερα σε συμπολίτες μας για να τους συγχαρούμε, να τους ευχαριστήσουμε και να τους αποδώσουμε τον δημόσιο έπαινο, «τον έπαινο της πολιτείας» για τις ανεξάντλητες δυνάμεις προσφοράς, κοινωνικής αλληλεγγύης, συμμετοχής, συνεργασίας».

- Διαφήμιση -

Με τα λόγια αυτά, την υπερηφάνεια και την ικανοποίηση που νοιώθει ο πρώτος πολίτης του νησιού, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος για το μήνυμα της ανθρωπιάς, της αγάπης και της αλληλεγγύης που έστειλαν στα πέρατα της γης συμπολίτες μας, με την προσφορά και την εθελοντική τους εργασία στην περίθαλψη των προσφύγων που είχαν φιλοξενηθεί κατά διαστήματα στο νησί τα προηγούμενα χρόνια, απένειμε σε όλους τιμητικές διακρίσεις και πλακέτες, σε μία σπουδαία εκδήλωση που διοργάνωσε η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου με τίτλο «Οι δρόμοι του Ροδινιού», το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 στις 19:00, στο Ροδίνι, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο μία πορεία πέντε ετών στο τιμόνι του Δήμου, «ενός όμορφου οδοιπορικού» όπως υπογράμμισε ο ίδιος στην ομιλία του, καταχειροκροτούμενος από πλήθος κόσμου που συμμετείχε στην εκδήλωση και τίμησε με την παρουσία του τον Δήμαρχο Ρόδου και στο πρόσωπο του όλους αυτούς τους εθελοντές και επιχειρηματίες και τη Δημοτική Αρχή.

Πλακέτες παρέλαβαν ο τ. Δήμαρχος Ρόδου Ιατρός κ. Σάββας Καραγιάννης, οι ιατροί κα Κωνσταντίνα Μαχαιρίδη, κα Πολύμνια Γαλανού, κ. Μαρτίνος Κανελλάκης, κ. Γιώργος Τριάντος και κ. Σταύρος Ηλιού, ο Πατήρ Λούκας (Καθολική εκκλησία), ο κ. Κωνσταντίνος Μαντικός, ο κ. Παντελής Αντωνιάδης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Τμήμα Ρόδου, η Λέσχη  Lions Ρόδου, η Λέσχη Helioussa Ρόδου, ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, η Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, το Λιμεναρχείο Ρόδου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο Σύλλογος Ροδίων «Νοιάζομαι και Πράττω», η Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης Καταστροφών CB Δωδεκανήσου, η ΕΘ.ΟΜ.Α.Κ. Σαλάκου, η Ύπατη Αρμοστεία Ο.Η.Ε. Γραφείο Δωδεκανήσου, η Helping Hands Of Rhodes, ο κ. Mahmoud Hadid και ο κ. Κώστας Χρυσοχοΐδης.

Τιμητικούς επαίνους παρέλαβαν στη συνέχεια και πολλοί άλλοι εθελοντές που προσέφεραν όλα αυτά τα χρόνια στο δύσκολο έργο της περίθαλψης προσφύγων και μεταναστών στη Ρόδο.

«Οι δρόμοι του Ροδινιού», μία ξεχωριστή εκδήλωση με πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα και με επίκεντρο την τοπική μας παράδοση και τη ντόπια γαστρονομία, τα μοναδικά ροδίτικα κρασιά, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας Γιορτής Γαστρονομίας του Δήμου Ρόδου, σε έναν διαφορετικό χώρο φέτος, τον χώρο που αγαπήθηκε και αγαπιέται, που οι μνήμες μεταφέρονται αναλλοίωτες από γενιά σε γενιά, στο Ροδίνι.

Μία εκδήλωση με πρωταγωνιστές τη ροδίτικη κουζίνα και το κρασί, όπου τοπικές επιχειρήσεις εξέθεσαν τα προϊόντα τους και κερνούσαν τον κόσμο πλούσια τοπικά φαγητά και εδέσματα, γλυκά και όλα τα προϊόντα της παραδοσιακής ροδίτικης γαστρονομίας. Όλοι ανεξαιρέτως δοκίμασαν ροδίτικα κρασιά, υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς με τα χορευτικά συγκροτήματα.

Ροδίτες και επισκέπτες, προσκεκλημένοι του δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου και της αντιδημάρχου Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, έζησαν μια ξεχωριστή βραδιά, μια βραδιά με έντονα συναισθήματα, που θύμιζε παλιές και ξέγνοιαστες βραδιές καλοκαιριού στη Ρόδο, μια γιορτή για τοπικές γεύσεις και κρασιά στο Ροδίνι, μια γιορτή που θυμούνται οι παλιοί και μαθαίνουν οι νέοι και για την οποία εργάσθηκαν όλοι, μικροί και μεγάλοι, αιρετοί, φορείς και επιχειρηματίες του τόπου και προπάντων τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου.

- Διαφήμιση -

Όλες εξάλλου οι ενέργειες και οι δράσεις του Δήμου Ρόδου και της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου, έχουν ως κύριο γνώμονα την περαιτέρω ανάδειξη του νησιού ως μοναδικού τουριστικού προορισμού, προβάλλοντας και τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού που διαθέτει, ανάμεσά τους η τοπική παραδοσιακή γαστρονομία που περιλαμβάνει και τα εξαιρετικά ροδίτικα κρασιά και γνωστά σε όλο τον κόσμο, όπως και ο τόπος παραγωγής τους.

Η βραδιά στο Ροδίνι είχε και μία άλλη ξεχωριστή στιγμή. Τιμήθηκε από την αντιδήμαρχο Τουρισμού κα Χατζηλαζάρου ο αγαπητός και γνωστός σε όλους κ. Βασίλης Πλαγγέτης για την μεγάλη του προσφορά στον τουρισμό και ειδικότερα στον ξενοδοχειακό κλάδο. Λόγω δε της εμπειρίας και της αφοσίωσης στη δουλειά του και των πιστοποιητικών κατάρτισης που απέκτησε, τοποθετήθηκε καθηγητής στην Τουριστική Σχολή Ρόδου, διδάσκοντας την εστιατορική τέχνη για την μετεκπαίδευση των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Η αντιδήμαρχος κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου κλείνοντας τη γιορτή ευχαρίστησε θερμά «όλους τους φορείς αλλά και τους επιχειρηματίες της Ρόδου που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και στήριξαν με την παρουσία τους και την αποψινή εκδήλωση όπως έκαναν πάντα στηρίζοντας το έργο της παρούσης δημοτικής αρχής».

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.