Friday, April 19, 2024
19.9 C
Rhodes
HomeΡόδοςΕκπαίδευσηΜε νέα βιβλία- εκδόσεις εμπλουτίζονται οι δημοτικές βιβλιοθήκες της Κρεμαστής και της...

Με νέα βιβλία- εκδόσεις εμπλουτίζονται οι δημοτικές βιβλιοθήκες της Κρεμαστής και της Σορωνής

- Διαφήμιση -

Στην προμήθεια νέων βιβλίων-νέων εκδόσεων προχώρησε για πρώτη φορά στα δύο χρόνια επαναλειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κρεμαστής η Δημοτική Αρχή, ικανοποιώντας την επιθυμία των μελών της. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Δημοτικό Σύμβουλο ιατρό κ. Καραταπάνη Σάββα πρώην Εντεταλμένο Σύμβουλο της Δ/νσης Εμπορίου Δήμου Ρόδου, που στεγάζεται στο Δημοτικό Κατάστημα Κρεμαστής και με την συνεργασία των Αντιδημάρχων κ.κ. Ευστράτιου Καρίκη και Τηλέμαχου Καμπούρη.

Με την προμήθεια αυτή, εμπλουτίζονται η βιβλιοθήκη της Κρεμαστής και της Σορωνής με 48 τίτλους σύγχρονων λογοτεχνικών, ιστορικών, πολιτικής φιλοσοφίας και παιδικών βιβλίων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα των ενδιαφερόντων του αναγνωστικού κοινού.

Το υπερυψωμένο οίκημα της Βιβλιοθήκης, όπως αναφέρει ο αείμνηστος Γιώργος Παν. Παπόρης στο βιβλίο του «Η ΚΡΕΜΑΣΤΗ ΤΟΥ ΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΠΡΟΠΕΡΣΙ», δεσπόζει της μεγάλης κεντρικής πλατείας Κρεμαστής, δίνοντας την ευκαιρία στον κάθε επισκέπτη, να θαυμάσει την ελευθερία στην έμπνευση του και την ανάμειξη της επιβλητικότητας του δωρικού ρυθμού, με την απλότητα των νησιωτικών υλικών με τα οποία έχει κτιστεί.

Το κομψοτέχνημα αρχιτεκτονικής και στολίδι της Δημοτικής Κοινότητας, όπως μαρτυρά και η μαρμάρινη πλάκα που βρίσκεται εντοιχισμένη πάνω από την κύρια είσοδο, ανεγέρθηκε με δαπάνες του εν Αμερική συλλόγου Κρεμαστηνών η «ΕΛΠΙΣ» το 1927, ανακαινίστηκε πρόσφατα και ήδη αριθμεί περισσότερα από 100 μέλη που έχουν την δυνατότητα να δανείζονται βιβλία χωρίς κόστος.

- Διαφήμιση -

Η προμήθεια αυτή των βιβλίων θα συνεχισθεί και για τα επόμενα χρόνια.

Οι ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης είναι Δευτέρα – Παρασκευή 8:00-14:30

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2241098232

e mail: library.kremasti@rhodes.gr

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.