Friday, April 19, 2024
17.7 C
Rhodes
HomeΕκδηλώσειςΔωρεάν ΕκδηλώσειςΑνοικτές Ακαδημαϊκές Διαλέξεις 2022

Ανοικτές Ακαδημαϊκές Διαλέξεις 2022

- Διαφήμιση -

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Κ.Ε.Κ. Γ. Γεννηματάς, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνουν την τέταρτη κατά σειρά Ημερίδα στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Ανοικτών Ακαδημαϊκών Διαλέξεων 2022.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου, του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου, την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 και ώρα 19:00 και εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις, Ενημέρωσης, Επιμόρφωσης και Κατάρτισης στα Δωδεκάνησα» με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Καθηγητής Μανόλης Στεφανάκης, Διευθυντής Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Αρχαιολογίας & Προληπτικής Συντήρησης και Εργαστηρίου Αρχαιομετρίας, Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

- Διαφήμιση -

Τα νομίσματα κατά την αρχαιότητα χρησιμοποιήθηκαν, ανάμεσα στα άλλα, για θρησκευτική, πολιτική και εθνική προπαγάνδα, αναπαράγοντας αφηγηματικές σκηνές ή μορφές και σύμβολα από το παρελθόν και την ιστορία κάθε πόλης. Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστούν εικονογραφικά θέματα -και θα διερευνηθούν οι τοπικοί μύθοι και οι συμβολισμοί τους- από τα δύο μεγαλύτερα νομισματοκοπεία της Κρήτης: τη Γόρτυνα και την εικονογραφία της Ευρώπης και την Κνωσό και την εικονογραφία του Λαβύρινθου.

ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΟΥ. ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.

Καθηγητής Σπυρίδων Συρόπουλος, Διευθυντής Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Αρχαίο Θέατρο: Εκπαιδευτικές & Φιλολογικές Προσεγγίσεις, Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Η γυναίκα είναι ικανή να πολεμήσει, να θυσιαστεί, ακόμη και να ασκήσει βία, αν χρειαστεί. Όμως καμία γυναίκα δεν ζήτησε ποτέ τον πόλεμο. Μέσα από τρεις τραγωδίες του Ευριπίδη βλέπουμε τον πόλεμο μέσα από τα μάτια του αδύναμου. Εκείνου και εκείνης που ποτέ δεν ακούστηκε η φωνή τους στην επιλογή του πολέμου.

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

- Διαφήμιση -

Προεγγραφές στην ιστοσελίδα του ΚΕΚ Γεννηματάς:  www.kek-gennimatas.gr

Σε όσους/ες παρακολουθήσουν την ημερίδα θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.