Thursday, April 18, 2024
18.8 C
Rhodes
HomeΕκδηλώσειςΔωρεάν ΕκδηλώσειςΠαρουσίαση της συλλογής διηγημάτων Παλίνδρομα Διηγήματα

Παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων Παλίνδρομα Διηγήματα

- Διαφήμιση -

Την ερχόμενη Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 19.30’ θα πραγματοποιηθεί στο βιβλιοπωλείο Το Δέντρο η παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων Παλίνδρομα Διηγήματα  του Φραγκίσκου Καλαβάση, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Guntenberg.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης ο Δημήτρης Κόκκινος, πανεπιστημιακός και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού λόγου και τέχνης Νησίδες θα επιχειρήσει μια κριτική παρουσίαση και τοποθέτηση της συλλογής Παλίνδρομα Διηγήματα στο σύγχρονο λογοτεχνικό περιβάλλον.

Στη συνέχεια θα γίνει ανάγνωση τριών διηγημάτων από τον δάσκαλο και ποιητή Πάνο Δρακόπουλο, τη Νατάσα Καμενίδου, γραμματέα του Εργαστηρίου Μαθησιακής Τεχνολογίας και Διδακτικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την εκπαιδευτικό Αναστασία Ζέππου.

Στο δεύτερο μέρος η συγγραφέας Τίτσα Πιπίνου με αφορμή τις σκέψεις της για τα Παλίνδρομα Διηγήματα θα συνομιλήσει με τον Φραγκίσκο Καλαβάση για την συγγραφή, την αφήγηση και τη μυθοπλασία, τις επιδράσεις, τα όρια και τη δύναμη της λογοτεχνίας.

- Διαφήμιση -

Τα Παλίνδρομα Διηγήματα είναι «δεκαεννιά ιστορίες ανθρώπων που πάλλονται ανάμεσα σε συναισθηματικούς δισταγμούς και νοητικά πείσματα. Μπαινοβγαίνουν σε ιστορίες άλλων ανθρώπων και πηγαινοέρχονται σε επιθυμητές ή σε απρόσμενες καταστάσεις, που ακολουθώντας τη γενετική προσέγγιση της λογοτεχνίας γίνονται παλίνδρομα διηγήματα από την αφήγησή τους”.

Ο Φραγκίσκος Καλαβάσης είναι μαθηματικός, Καθηγητής Διδακτικής Μαθηματικών και Εκπαιδευτικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, συνεργάτης ερευνητής του Université Paris Saclay. Έχει διατελέσει Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Στο πεδίο της λογοτεχνίας έχει εκδώσει τις τρεις ποιητικές συλλογές Έγχρωμες σκιές (2011), Η ποικιλία της Επανάληψης (2015) και Αινιγματικά Αγγίγματα (2020), έχει δημοσιεύσει άρθρα για τη σχέση της ποίησης με τα μαθηματικά, ενώ τα Παλίνδρομα Διηγήματα συνιστούν την πρώτη του απόπειρα να δομήσει μια συλλογή διηγημάτων.

Την παρουσίαση θα συντονίσει η Ευρυδίκη Κοβάνη, δημοσιογράφος και εκδότρια του περιοδικού ποικίλης ύλης Λωτός.

Την εκδήλωση οργανώνουν οι εκδόσεις Gutenberg, το περιοδικό τέχνης και λόγου Νησίδες, το βιβλιοπωλείο Το Δέντρο, ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το Ράδιο Λυχνάρι.

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.