Thursday, March 28, 2024
18.8 C
Rhodes
HomeΡόδοςΔωδεκάνησαΈναρξη εργασιών υπογειοποίησης των καλωδίων ηλεκτρισμού στα Νικειά

Έναρξη εργασιών υπογειοποίησης των καλωδίων ηλεκτρισμού στα Νικειά

- Διαφήμιση -

Ξεκίνησαν οι εργασίες υπογειοποίησης των καλωδίων ηλεκτρισμού στα Νικειά. Το έργο εκτελείται από την ΔΕΔΗΕ και το κόστος του έργου ανέχεται σε 277 χιλιάδες ευρώ. Ο Δήμος Νισύρου κατέβαλε στη ΔΕΔΗΕ το ποσό του 50% του κόστους, ήτοι 138.351 ευρώ. Σύμφωνα με το άρθρο 11 του Προεδρικού Διάταγματος 08-03-2002: Καθορισμός ορίων παραδοσιακού οικισμού Μανδρακίου, Δήμου Νισύρου (νομού Δωδεκανήσου), γενικών και ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης των παραδοσιακών οικισμών Μανδράκι, Νικειά και Εμπορειός Δήμου Νισύρου (νομού Δωδεκανήσου), (ΦΕΚ 237/Δ/2002), 26-03-2002, τα έργα υποδομής των οργανισμών κοινής ωφελείας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, κλπ.) επιβάλλεται να είναι υπόγεια.

Με την ολοκλήρωση του έργου, στον οικισμό των Νικειών δεν θα υπάρχουν κολώνες και καλώδια μεταφοράς ηλεκτρισμού κάτι που θα συμβάλει στην αισθητική αναβάθμιση του οικισμού και στην δημόσια ασφάλεια.

Ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος σε δήλωση του ανέφερε: Ξεκίνησε ένα σπουδαίο έργο που αφορά κυρίως στην αισθητική αναβάθμιση του παραδοσιακού οικισμού των Νικειών. Η υπογειοποίση των καλωδίων σε όλους τους οικισμούς αποτελεί μέρος του προγράμματος της Δημοτικής αρχής για την πρόοδο και ανάπτυξη της Νισύρου. Θα υπάρξει συνέχεια με την υπογειοποίση των καλωδίων στους οικισμούς Μανδράκι και Πάλοι αφού εγκριθεί το έργο της αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης ώστε τα έργα να γίνουν ταυτόχρονα. Προχωρούμε υλοποιώντας το όραμα μας για μια Νίσυρο της προόδου και της ευημερίας.

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.