Friday, March 29, 2024
21.3 C
Rhodes
HomeΡόδοςΔωδεκάνησαΚατάθεση δελτίου απογραφής στρατεύσιμων της κλάσης 2026

Κατάθεση δελτίου απογραφής στρατεύσιμων της κλάσης 2026

- Διαφήμιση -

Ο Δήμαρχος Ρόδου ανακοινώνει ότι:

Σύμφωνα με το άρθρο 10 του Ν 3421/2005 (ΦΕΚ 302A’) καλούνται οι στρατεύσιμοι της κλάσεως 2026 (γεννημένοι το έτος 2005) που διαμένουν στον Νομό Δωδεκανήσου, να καταθέσουν, Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους 2022, ήτοι από 2 Ιανουαρίου 2023 έως και 31 Μαρτίου 2023 είτε ηλεκτρονικά είτε σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία, ή σε Κέντρο εξυπηρέτησης Πολιτών(ΚΕΠ)

α) Ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Νομικού Σώματος (www.stratologia.gr) από το μενού «Υποβολή Αιτημάτων/Κατάθεση Δελτίου Απογραφής» με τη χρήση των προσωπικών κωδικών taxinet.

β) Κατά την προσέλευσή τους σε ΚΕΠ θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν μαζί τους πρωτότυπα ή ευκρινή φωτοαντίγραφα των παρακάτω:

- Διαφήμιση -
  • Δελτίο Αστυνομικής ταυτότητας ή Ελληνικού Διαβατηρίου.
  • Βεβαίωση απόδοσης Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), η οποία εκδίδεται από την αρμόδια ΔΟΥ.
  • Βεβαίωση αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), η οποία εκδίδεται από το δικτυακό τόπο www.amka.gr καθόσον η αναγραφή των ανωτέρω στοιχείων (ΑΔΤ-ΑΦΜ-ΑΜΚΑ) στο Δελτίο Απογραφής είναι υποχρεωτική.

γ) Όσοι στρατεύσιμοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας θα πρέπει να προσκομίζουν ή να υποβάλλουν ηλεκτρονικά ιατρικές γνωματεύσεις ή βεβαιώσεις, στις οποίες θα περιγράφεται με σαφήνεια η πάθησή τους.

δ) Επιπρόσθετα, για την επίτευξη ταχύτερης και πληρέστερης επικοινωνίας , οι στρατεύσιμοι οφείλουν να γνωστοποιούν υποχρεωτικά κατά την κατάθεση του Δελτίου Απογραφής τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους (email), προκειμένου να είναι δυνατή η άμεση ενημέρωσή τους αναφορικά με τις στρατολογικές τους υποχρεώσεις.

ε) Ειδικά οι διαμένοντες στο εξωτερικό, εφόσον δε διαθέτουν κάποιο από τα αναφερόμενα στην παράγραφο 2β δικαιολογητικά, επίσημα ξενόγλωσσα έγγραφα απόδειξης της ταυτοπροσωπίας τους. Οι Προξενικές Αρχές, μετά την ηλεκτρονική καταχώριση των στοιχείων των στρατευσίμων, εκτυπώνουν τα Δελτία Απογραφής τα οποία υπογράφονται από τους στρατεύσιμους και τα αποστέλλουν συγκεντρωτικά, με κάθε πρόσφορο μέσο στις αρμόδιες Στροτολογικές Υπηρεσίες.

στ) Αποδεικτικό κατάθεσης Δελτίου Απογραφής δεν εκδίδεται από τις Στρατολογικές Υπηρεσίες, τα ΚΕΠ και τις Προξενικές Αρχές. Οι στρατεύσιμοι μπορούν να το εκτυπώσουν μέσω της ιστοσελίδας του Νομικού Σώματος (www.stratologia.gr) από το μενού «Υπηρεσίες-Πληροφορίες/Πληροφορίες για την απογραφή μου».

ζ) Όσοι δεν τηρήσουν τις παραπάνω υποχρεώσεις, υπέχουν τις παρακάτω διοικητικές κυρώσεις:

  • Ένα (1) μήνα πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση, σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής  του Δελτίου Απογραφής.
  • Δύο (2) μήνες πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση, σε περίπτωση μη υποβολής του Δελτίου Απογραφής.
  • Τρεις (3) μήνες πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση, σε περίπτωση αναγραφής στο Δελτίου Απογραφής ανακριβών στοιχείων ή κατάθεσης ανακριβών δικαιολογητικών.

η) Οι μη εγγεγραμμένοι σε μητρώο αρρένων, οι οποίοι υποχρεούνται να απογραφούν (αδήλωτοι) προκειμένου να θεωρηθούν ως εμπροθέσμως καταθέσαντες, οφείλουν μέχρι την

- Διαφήμιση -

31 Μαρτίου 2023, να υποβάλλουν στην Υπηρεσία μας ή στα κατά τόπους ΚΕΠ βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας, από την οποία να προκύπτει ότι υπέβαλαν δικαιολογητικά για την εγγραφή τους σε μητρώα αρρένων. Οι παραπάνω έχουν υποχρέωση να απογραφούν εντός μηνός από την έκδοση της απόφασης εγγραφής τους στο μητρώο αρρένων.

 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ,

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & Δ.Ε.ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΤΣΑΜΠΙΚΑ ΚΙΑΧΑΓΙΑ ΜΑΓΙΟΓΛΟΥ

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.