Thursday, April 18, 2024
20.5 C
Rhodes
HomeΡόδοςΠολιτισμός«Τίτλοι τέλους» για το Metropol Odeon Multi – Cinema

«Τίτλοι τέλους» για το Metropol Odeon Multi – Cinema

- Διαφήμιση -

Μετά από 48 έτη συνεχούς λειτουργίας

-Ανακαινίσθηκε εκ βάθρων και παρουσίαζε τις μεγαλύτερες ξένες και ελληνικές επιτυχίες από το Σεπτέμβριο του 2001.

«Τίτλοι τέλους» μετά από 48 έτη συνεχούς λειτουργίας στο νησί της Ρόδου για το Metropol Odeon Multi – Cinema, που ανακαινίσθηκε εκ βάθρων και παρουσίαζε τις μεγαλύτερες ξένες και ελληνικές επιτυχίες από το Σεπτέμβριο του 2001.

Χθες οι ιδιοκτήτες του κ.κ. Ευθύμιος Κωνσταντινίδης και Πάρης Κακάς με μια λητή επιστολή τους στα ΜΜΕ ενημέρωσε ότι ο κινηματογράφος Μετροπόλ διακόπτει οριστικά τη λειτουργία του.

- Διαφήμιση -

Ο κινηματογράφος διαθέτει 3 αίθουσες συνολικής χωρητικότητας 755 ατόμων. Η αίθουσα 1 αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αίθουσες αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα με χωρητικότητα 465 ατόμων. Οι αίθουσες 2 και 3 έχουν χωρητικότητα 145 ατόμων η καθεμία.

Οι αίθουσες του κινηματογράφου είναι κλιματιζόμενες και διαθέτουν τις πιο σύγχρονες συνθήκες ψηφιακής προβολής, με ήχο Dolby Digital Ex.

Ο κ. Κωνσταντινίδης σε δηλώσεις του στην «δημοκρατική» τον Αύγουστο του 2015 είχε καταστήσει σαφές ότι οι κινηματογράφοι λόγω κρίσης και τεχνολογίας «σβήνουν».

Οπως είχε τονίσει το κόστος ενός εισιτηρίου σε κινηματογράφο έχει τις ακόλουθες επιβαρύνσεις:

– 8% υπέρ των παραγωγών κινηματογραφικών έργων

– 16% ΦΠΑ (ο οποίος ήταν 9% μέχρι πριν από δύο μήνες και θ’ αυξηθεί στο 23% από τον Οκτώβριο)

- Διαφήμιση -

– 50% επί του καθαρού υπέρ των παραγωγών της ταινίας (σε αυτό το ποσοστό υπάρχει πρόσθετος ΦΠΑ 23% τον οποίο οι επιχειρηματίες των κινηματογράφων αποδίδουν με σκοπό να τους επιστραφεί, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι σήμερα).

Ετσι, με τις κρατήσεις αυτές, για ένα εισιτήριο ενηλίκου της τάξεως των 8 ευρώ, το τελικό ποσό που μένει ως καθαρό έσοδο είναι μόλις 2,8 ευρώ (ή 2,5 ευρώ για τα παιδικά εισιτήρια).

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια οι κινηματογράφοι της Ρόδου έχουν ενταχθεί σε μεγάλες αλυσίδες (odeon, village κλπ), γεγονός που τους υποχρεώνει σε πολλές περιπτώσεις να προχωρούν σε μεγάλες προσφορές προς συγκεκριμένες κατηγορίες πελατών (για παράδειγμα, τιμή εισιτηρίου 4 ευρώ για τους συνδρομητές της τάδε εταιρείας κινητής τηλεφωνίας).

«Πάντοτε ζούμε με την ελπίδα και ευχόμαστε συνέχεια ότι τα πράγματα θα φτιάξουν, όμως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη» είχε τονίσει προς τη «δημοκρατική» ο κ. Κωνσταντινίδης και εξέφρασε την άποψη ότι «με αυτά που κάνουν πάνε να πεθάνουν τον κινηματογράφο».

Πηγή:www.dimokratiki.gr

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.