Thursday, March 28, 2024
18.8 C
Rhodes
HomeΡόδοςΓαστρονομίαΠαράταση δίνεται στους παραγωγούς που ενδιαφέρονται να υποβάλουν συμμετοχή για την πρόκρισή...

Παράταση δίνεται στους παραγωγούς που ενδιαφέρονται να υποβάλουν συμμετοχή για την πρόκρισή τους στον Διεθνή Διαγωνισμό Δώρων Γαστρονομίας «World Food Gift Challenge»

- Διαφήμιση -

Υψηλό το ενδιαφέρον και για τον φετινό διαγωνισμό που θα φιλοξενηθεί στο νησί της Κω

Μέχρι την Παρασκευή 3 Μαρτίου δίνεται παράταση στους παραγωγούς του Νοτίου Αιγαίου που ενδιαφέρονται να υποβάλουν υποψηφιότητα στον τοπικό Διαγωνισμό Δώρων Γαστρονομίας με στόχο την πρόκριση στον Διεθνή Διαγωνισμό «World Food Gift Challenge», ο οποίος φέτος θα φιλοξενηθεί στην Κω, από τις 26 έως τις 29 Απριλίου 2023.

Πολύ υψηλή είναι ήδη η συμμετοχή των παραγωγών από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, αφού έχουν ήδη υποβληθεί περισσότερα από 25 δώρα γαστρονομίας, εκ των οποίων θα επιλεγούν τα τέσσερα που θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον διεθνή διαγωνισμό. Επειδή ωστόσο σημειώνονται ορισμένες καθυστερήσεις κατά τη μεταφορά τους στις έδρες των Επιμελητηρίων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, όπου συγκεντρώνονται και λόγω αιτήματος αρκετών παραγωγών, που ζητούν περισσότερο χρόνο, δίνεται παράταση μίας ακόμα εβδομάδας και συγκεκριμένα μέχρι την Παρασκευή 3 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι στρατηγικός συνεργάτης της Περιφέρειας σε αυτό το εγχείρημα είναι τα Επιμελητήρια Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες και να στέλνουν τις αιτήσεις τους.

- Διαφήμιση -

Περισσότερες πληροφορίες για τους παραγωγούς από τις Κυκλάδες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό βρίσκονται εδώ και για τους παραγωγούς από τη Δωδεκάνησο εδώ.

Ο διεθνής διαγωνισμός αναμένεται και φέτος να συγκεντρώσει υψηλής ποιότητας τρόφιμα και προϊόντα χειροτεχνίας που σχετίζονται με τρόφιμα από υποψήφιες και βραβευμένες Παγκόσμιες Περιφέρειες Γαστρονομίας, τα οποία θα αξιολογηθούν από μια διεθνή κριτική επιτροπή ειδικών του IGCAT (Διεθνούς Ινστιτούτου Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού) και θα βραβευθούν σε επίσημη τελετή στις 28 Απριλίου, στο νησί του Ιπποκράτη.

Για τον σκοπό αυτό, θα βρεθούν στην Κω το παραπάνω διάστημα εκπρόσωποι Περιφερειών, παραγωγοί και ειδικοί σε θέματα γαστρονομίας από 20 περίπου χώρες, μεταξύ των οποίων Ισπανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Δανία, Νορβηγία, Σλοβενία, Πορτογαλία, Μέση Ανατολή κ.α., για να λάβουν μέρος σε εργαστήρια, να επισκεφθούν εμβληματικά σημεία του νησιού και να έρθουν σε επαφή με τοπικούς φορείς και παραγωγούς.

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.