2ήμερο Κινηματογραφικών Προβολών από το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» στο Κινηματοθέατρο «Ρόδον», sε συνεργασία με το Ινστιτούτο Cervantes & τις Πρεσβείες της Ισπανίας και της Ουρουγουάης στην Αθήνα.
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2024 στις 20.30:
“Το αποχωρητήριο του Πάππα”
Ουρουγουάη (2007) | Διάρκεια 90′ | Κομεντί
“Το αποχωρητήριο του Πάππα”
Ουρουγουάη (2007) | Διάρκεια 90′ | Κομεντί
1988 κι ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄ πρόκειται να επισκεφθεί το Μέλο, μια φτωχή ακριτική κοινότητα της Ουρουγουάης. Ο ποντίφικας θα ξεκινήσει την περιοδεία του στη Λατινική Αμερική απ’ αυτή τη μικρή πόλη, όπου αναμένονται περί τους 50.000 προσκυνητές. Οι πιο ταπεινοί πιστεύουν ότι αυτή η επίσκεψη θα είναι θαυματουργεί για την ψυχή τους και για το πορτοφόλι τους. Πολλοί πιστεύουν ότι πουλώντας τρόφιμα και ποτά στο πλήθος θα πλουτίσουν. Ο Μπέτο όμως έχει μια καλύτερη ιδέα: να φτιάξει μπροστά στο σπίτι του ένα αποχωρητήριο και να το νοικιάζει.
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024 στις 20.30:
”Χαοτική Άννα”
Ισπανία (2007)| Διάρκεια 118’| Δράμα
”Χαοτική Άννα”
Ισπανία (2007)| Διάρκεια 118’| Δράμα
H Άννα, παθιασμένη με τη ζωή και τη ζωγραφική, ταξιδεύει στη Μαδρίτη για να ολοκληρώσει τις σπουδές της. Εκεί διατρέχει, σαν σε αντίστροφη μέτρηση, τα τέσσερα τελευταία χρόνια της ζωής της, «βλέποντας» την ύπαρξή της σαν τη συνέχεια άλλων ζωών νεαρών γυναικών που βρήκαν τραγικό θάνατο. Σε αυτό το πνευματικό και πραγματικό ταξίδι, η Άννα μας μυεί στις εμπειρίες, τη μνήμη και το χάος της.