Ο Δήμος Νισύρου παρουσιάζει το 4ο Nisyros Geopark Festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 11 Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2026, με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις.
Το φεστιβάλ αποτελεί πλέον έναν σημαντικό θεσμό για τη Νίσυρο, συνδυάζοντας τη μοναδική γεωλογική ταυτότητα του UNESCO Global Geopark με τη μουσική, τον κινηματογράφο, την παράδοση και τον πολιτισμό. Με κεντρικό σύνθημα «Διαδρομές στη Γη και στον Πολιτισμό», κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ένα καλοκαίρι γεμάτο ξεχωριστές εμπειρίες σε διαφορετικά σημεία του νησιού.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικές συναυλίες με την Καίτη Κουλλιά, τη Νατάσσα Μποφίλιου, τον Γιώργο Βογιατζάκη, τα Υπόγεια Ρεύματα, τη Βιολέτα Ίκαρη, τον Δημήτρη Μπάκουλη, τη Μαριάνα Κατσιμίχα, την Ιουλία Καραπατάκη, καθώς και το ABAS Blues Festival, τη Νισύρικη Αμφικτυονία, τη Γιορτή Σουμάδας, τους «Διαβάτες», τις δύο ρεμπέτικες βραδιές του Κυριάκου Παπούλη και την 11η Ηφαιστειάδα, με προβολές κινηματογράφου στο Παρατηρητήριο Ηφαιστείου.
Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα κατέχει η 21η Αυγούστου, ημέρα αφιερωμένη στην επίσημη αναγνώριση του UNESCO Global Geopark Νισύρου.
Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών θα πραγματοποιούνται εκδρομικά δρομολόγια από την Καρδάμαινα της Κω για τις μεγάλες συναυλίες, με επιστροφή αμέσως μετά τη λήξη τους.
Ο Δήμος Νισύρου προσκαλεί όλους να συμμετάσχουν σε ένα φεστιβάλ που αναδεικνύει τον πολιτισμό, τη φύση και τη μοναδική ταυτότητα του νησιού, μετατρέποντας τη Νίσυρο σε σημείο συνάντησης δημιουργίας, μουσικής και πολιτισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Διοργάνωση: Δήμος Νισύρου, Επιτροπή Πολιτισμού
