Thursday, February 22, 2024
17.1 C
Rhodes

Διαγωνισμός Φωτογραφίας

για το εξώφυλλο

Βασική αρχή του περιοδικού «η Ρόδος μου» είναι ο διάλογος και η σύνδεση με την κοινωνία και την τοπική καλλιτεχνική κοινότητα. Για αυτό, η φωτογραφία σε κάθε εξώφυλλο του περιοδικού θα προκύπτει μέσα από μία διαγωνιστική διαδικασία με την κοινότητα των φωτογράφων της Ρόδου να υποβάλλει τις υποψηφιότητες της και ταυτόχρονα το κοινό να ψηφίζει για την αγαπημένη του επιλογή.

Για το επόμενο τεύχος που θα κυκλοφορήσει την άνοικη του 2024, η υποβολή προτάσεων θα διαρκέσει από τις 22/02 έως και τις 06/03. Ακολούθως η συντακτική επιτροπή θα επιλέξει τις 5 καταλληλότερες φωτογραφίες, θα δημιουργήσει το προτεινόμενο εξώφυλλο με κάθε μία από αυτές και θα αυτά θα τεθούν προς ψήφιση στο κοινό του www.rhodes.com.gr. Η πρόταση που θα αναδείξει το κοινό θα είναι και το εξώφυλλο που θα δημοσιευθεί.

Γενική θεματική: η ανοιξιάτικη Ρόδος

Στα γρήγορα!

Γιατί να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό του περιοδικού «η Ρόδος μου»

Η φωτογραφία σας

Δείτε τη φωτογραφία σας, εξώφυλλο στο νέο περιοδικό του νησιού της Ρόδου, αλλά και σε εκδόσεις και εκθέσεις που θα ακολουθήσουν.

Αναδειχθείτε καλύτερος

Κερδίστε ένα διαγωνισμό όπου το κοινό της Ρόδου έχει την τελική επιλογή.

Κερδίστε δώρα

Κερδίστε δωροεπιταγές, και αναμνηστικές εκδόσεις της φωτογραφίας σας.

Όροι και Προϋποθέσεις

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την mgk.advertising – Μιχαήλ Γ. Καβουκλής, εκδότη του περιοδικού «η Ρόδος μου». Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει τη φωτογραφία που θα φιλοξενηθεί στο εξώφυλλο του πρώτου τεύχους του περιοδικού «η Ρόδος μου» που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2024.

1. Το περιεχόμενο των συμμετοχών πρέπει να ανταποκρίνεται στο θέμα και το πνεύμα του περιοδικού και της ενότητας my.rhodes της ιστοσελίδας rhodes.online – rhodes.com.gr όπως δημοσιεύεται στην σελίδα https://www.rhodes.com.gr/my/.

2. Οι συμμετέχοντες καλούνται να υποβάλουν έργα που αποτυπώνουν μία προσωπική τους προσέγγιση της Ρόδου, ενός τοπίου, μίας λεπτομέρειας, λαμβάνοντας υπόψη την εποχή που κυκλοφορεί το περιοδικό. Συγκεκριμένα, για αυτό το διαγωνισμό θεματική είναι το καλοκαίρι στη Ρόδο.

3. Η διάρκεια του διαγωνισμού ορίζεται ως και 06 Μαρτίου 2024.

4. Δικαίωμα συμμετοχής: Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν επαγγελματίες ή ερασιτέχνες φωτογράφοι. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δωρεάν σε όλους τους κατοίκους της Ρόδου που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

5. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό με έως πέντε (5) φωτογραφίες ο κάθε ένας. Κάθε φωτογραφία πρέπει να υποβληθεί ξεχωριστά.

6. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό και με δικές τους φωτογραφίες αρχείου.

7. Οι φωτογραφίες πρέπει να υποβληθούν μέσω φόρμας σε ψηφιακή μορφή στη φόρμα που δημοσιεύεται στη σελίδα https://www.rhodes.com.gr/my/periodiko/diagonismos-fotografias/. Θα γίνονται δεκτές φωτογραφίες σε μορφή αρχείου JPEG (.jpg, .jpeg) ελάχιστου μεγέθους ως 2 MB, με ελάχιστη ανάλυση 1080×1920. Κατά τη συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής θα πρέπει να καταχωρούνται όλα τα ζητούμενα στοιχεία, να γίνονται αποδεκτοί οι όροι συμμετοχής και τήρησης αρχείου.

8. Για όσες φωτογραφίες προκριθούν στην τελική φάση, θα ζητηθούν από τους συμμετέχοντες τα πρωτότυπα ψηφιακά αρχεία υψηλής ανάλυσης, τουλάχιστον 3.000×5.000 pixels σε μορφή .tiff. Τυχόν μη συμμόρφωση με τον όρο αποστολής από τους προκριθέντες των πρωτότυπων αρχείων υψηλής ανάλυσης καθώς και των εγγράφων που ζητούνται κατά την σχετική ενημέρωση, συνιστά λόγο αποκλεισμού από το διαγωνισμό.

9. Τα φωτογραφικά έργα πρέπει οπωσδήποτε να ανήκουν κατά πλήρη πατρότητα στον συμμετέχοντα. Με την υποβολή της συμμετοχής, αυτόματα ο συμμετέχων δηλώνει ότι τα έργα είναι πρωτότυπα, αποτελούν αποκλειστικά δικό του δημιούργημα στο σύνολο των απεικονιζόμενων σε κάθε φωτογραφία στοιχείων, δεν αποτελούν αντικείμενο σύνθεσης όπου έστω και εν μέρει έχουν χρησιμοποιηθεί φωτογραφικά στοιχεία ανήκοντα σε τρίτους, δεν έχουν εκχωρηθεί τα περιουσιακά δικαιώματα κάθε φωτογραφίας σε τρίτο και ότι ο υποβάλλων διατηρεί γενικώς το πλήρες ηθικό και περιουσιακό δικαίωμα επί αυτών.

10. Αποκλείεται πλήρως η συμμετοχή με έργα τρίτων επί των οποίων ο συμμετέχων έχει προβεί σε ψηφιακή ή αναλογική επεξεργασία, σύνθεση, κολλάζ ή άλλη αλλοίωση ή επέμβαση. Στην περίπτωση που αποδειχθεί -έστω εκ των υστέρων και ακόμη και μερική-πατρότητα άλλου δημιουργού και όχι του συμμετέχοντος, οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία απολύτως αστική ή ποινική ευθύνη, όντες σε κάθε περίπτωση καλόπιστοι τρίτοι. Ο συμμετέχων ρητώς αναλαμβάνει την ευθύνη για την ανωτέρω παράβαση του όρου, ενώ ταυτόχρονα αποκλείεται από το διαγωνισμό.

11. Τα σχετικά με τα παραπάνω άρθρα δηλώνει ο συμμετέχοντας στην τελική φάση του διαγωνισμού με υπεύθυνη δήλωση, υπογεγραμμένη από το gov.gr.

12. Προθεσμία υποβολής συμμετοχών: έως 29 Φεβρουαρίου 2024.

13. Τα αποτελέσματα της επιλογής των πέντε φιναλίστ που θα τεθούν σε ψηφοφορία θα ανακοινωθούν στις 05 Ιουνίου 2023  και θα τεθούν σε ψηφοφορία προς το ροδιακό κοινό, από τις 01 έως και τις 06 Μαρτίου 2024. Νικητής θα είναι το έργο που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους κατά πλειοψηφία. Σε περίπτωση ισοψηφίας στην πρώτη θέση, ο νικητής επιλέγει από την κριτική επιτροπή. Τα δεδομένα της ψηφοφορίας δεν δίνονται δημόσια, αλλά είναι διαθέσιμα για ανάγνωση προς τους συμμετέχοντες, αποκλειστικά στην έδρα του εκδότη. Ο νικητής της ψηφοφορίας θα ανακοινωθεί στις 15 Μαρτίου 2024.

14. Η ημερομηνία υποβολής συμμετοχής αποδεικνύεται από τα ψηφιακά δεδομένα της φόρμας συμμετοχής.

15. Την κριτική επιτροπή της επιλογής των φιναλίστ αποτελεί η συντακτική ομάδα του περιοδικού «η Ρόδος μου». Η κρίση της επιτροπής είναι οριστική, δεν απαιτεί αιτιολογία και επ’ αυτής δεν επιτρέπεται ουδεμία ένσταση, αντίρρηση ή άλλη εξώδικη ή δικαστική διεκδίκηση.

16. Τα βραβεία του διαγωνισμού: συνολικά θα βραβευθούν οι πέντε φιναλίστ που θα τεθούν σε ψηφοφορία για την τελική επιλογή της φωτογραφίας του εξωφύλλου ως ακολούθως:

Νικητής Ψηφοφορίας
– Δημοσίευση της φωτογραφίας στο εξώφυλλο του περιοδικού, για το σύνολο του τιράζ,
– Ένα αντίγραφο του περιοδικού σε κορνίζα
– Τιμητική Έπαινο
– Δωροεπιταγή 100 Ευρώ για εκτυπώσεις στο www.printmore.gr

Υπόλοιποι φιναλίστ
– Ένα αντίγραφο του εξώφυλλου του περιοδικού με τη δική τους φωτογραφία σε κορνίζα
– Τιμητική Έπαινο
– Δωροεπιταγή 50 Ευρώ για εκτυπώσεις στο www.printmore.gr

Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν κατά την επίσημη παρουσίαση του περιοδικού που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2023.

17.  Τα έργα που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή ως φιναλίστ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ευρύτερη δημοσιοποίηση και επικοινωνιακή προώθηση του διαγωνισμού και του περιοδικού, από τον διοργανωτή και από χορηγούς επικοινωνίας, σε οποιοδήποτε μέσο και με οποιοδήποτε τρόπο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, χωρίς άλλη έγκριση ή αποδοχή εκ μέρους του συμμετέχοντος και χωρίς να θεμελιώνεται δικαίωμα αμοιβής του συμμετέχοντος και πάντα με τη δημοσίευση του ονόματος του δημιουργού.

18. Τα έργα που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή ως φιναλίστ θα αναρτηθούν διαδικτυακά σε ψηφιακή ή φυσική έκθεση που θα δημιουργηθεί για το διαγωνισμό, χωρίς να απαιτείται άλλη έγκριση ή να θεμελιώνεται δικαίωμα άλλης αμοιβής του συμμετέχοντος και πάντα με την ανάρτηση και αναφορά του ονόματος του δημιουργού.

19.  Τα έργα που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή ως φιναλίστ ενδεχομένως θα παρουσιαστούν σε ειδικό λεύκωμα ή άλλη παρεμφερή έκδοση που θα διατίθεται δωρεάν από το διοργανωτή, χωρίς να απαιτείται άλλη έγκριση ή να θεμελιώνεται δικαίωμα άλλης αμοιβής του συμμετέχοντος και πάντα με τη δημοσίευση του ονόματος του δημιουργού. Τα έργα της έκθεσης και του λευκώματος ή άλλης έκδοσης δεν συμπίπτουν αναγκαστικά.

20. Οι διοργανωτές του φωτογραφικού διαγωνισμού διατηρούν το δικαίωμα σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, να ανακαλέσουν ή ματαιώσουν τελείως το διαγωνισμό, να τον παρατείνουν ή να μεταβάλουν τις ημερομηνίες του χωρίς ειδική αιτιολόγηση και χωρίς να θεμελιώνεται οποιοδήποτε δικαίωμα ή απαίτηση ή διεκδίκηση εκ μέρους των συμμετεχόντων. Σε περίπτωση ματαίωσης του διαγωνισμού σε οποιοδήποτε προπαρασκευαστικό στάδιο δεν θα γίνει καμία περαιτέρω χρήση των φωτογραφιών που τυχόν έχουν παραληφθεί από τον διοργανωτή στα πλαίσια του διαγωνισμού.

 21. Η υποβολή συμμετοχής στον διαγωνισμό συνιστά διαβεβαίωση, εκ μέρους των συμμετεχόντων, ότι για τη λήψη των φωτογραφιών δεν προέβησαν σε οποιαδήποτε πράξη η οποία παραβιάζει τα δικαιώματα τρίτων, συνιστά παράνομη πράξη και ότι δεν έθεσαν εαυτούς ή τρίτους, συμπεριλαμβανομένων ζώων, ή μέρη του πολιτιστικού και/ή φυσικού τοπίου, σε κίνδυνο.

22. Οι συμμετέχοντες φέρουν ακέραιη την ευθύνη συμμόρφωσης με το σύνολο της εγχώριας, κοινοτικής και διεθνούς νομοθεσίας και την εξασφάλιση των αδειών που ενδεχομένως να απαιτούνται (στις περιπτώσεις απεικόνισης ανθρώπων, αυτό περιλαμβάνει τη συναίνεσή τους) για τις φωτογραφίες που θα υποβάλουν στον διαγωνισμό. Σε περίπτωση που απεικονίζονται άνθρωποι ως κύριο θέμα στο έργο ή με τρόπο που να είναι άμεσα αναγνωρίσιμοι απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεσή τους για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, με ευθύνη του συμμετέχοντα.

23. Οι διοργανωτές επιφυλάσσονται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος σε περίπτωση που τεκμηριωθεί, καθ’ οιονδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε στιγμή, ότι οποιαδήποτε φωτογραφία ελήφθη κατά παράβαση των όρων συμμετοχής στον διαγωνισμό ή της εγχώριας, κοινοτικής ή διεθνούς νομοθεσίας.

24. Η παραβίαση των Όρων Συμμετοχής στον Διαγωνισμό έχει ως συνέπεια τον αποκλεισμό του συμμετέχοντος από αυτόν.

25. Αυτή και μόνη συμμετοχή στο διαγωνισμό σημαίνει ανεπιφύλακτη και αυτοδίκαιη αποδοχή όλων των ανωτέρω αναγραφόμενων όρων, η δε παραβίασή τους συνεπάγεται τον αποκλεισμό του συμμετέχοντος, με την επιφύλαξη άσκησης παντός νομίμου δικαιώματος από τον διοργανωτή.

 

Στοιχεία διοργανωτή

Μιχαήλ Γ. Καβουκλής – mgk.advertising
Digital Marketing | Branding | Publications | Content
Α.Φ.Μ. 131015688, ΔΟΥ Ρόδου | ΓΕΜΗ 072694120000
Αγίας Σοφίας 18, 85133, Ρόδος | Τηλ. 2241030486
www.mgk.com.gr | sales@mgk.com.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο

my@rhodes.com.gr

ή στο 2241030486

για περισσότερες λεπτομέρειες.